2.2 sterren

Camping du Ruisseau du Treil

FrankrijkMidi-PyreneeënLotLarnagol  (sitecode 63623)

Camping du Ruisseau du Treil

FrankrijkMidi-PyreneeënLotLarnagol
3 sterren
KleinCharmeErkendCKE

Een camping vooral voor het 'traditioneel kamperen'. Eenvoudig maar goed van karakter en service, gelegen in een prachtige rustige omgeving, in een vallei aan de Lot. De zeer ruime staanplaatsen op het langgerekte terrein worden door muurtjes in verschillende vlakke grasvelden verdeeld. De vele bloemen en bomen geven de camping een parkachtig aanzicht. Dit is een camping voor rustzoekers, wandelaars, fietsers en vissers.

Omgeving

De natuur in

Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen een dagje naar het nationaal park Causses du Quercy gaan. Dit uitgestrekte park omvat 176.000 hectare grond en ligt op een kalkhoogvlakte. Rivieren hebben het gebied over de eeuwen gevormd waardoor er veel diepe rivierkloven zijn, ondergrondse rivieren stromen en grotten in het park liggen. In sommige grotten zijn zelfs prehistorische tekeningen gevonden. Begin je wandeling bij het toeristenbureau om een kaart op te halen en een route uit te stippelen. Het personeel helpt je graag op weg.

Toulouse

Zin in een stedentripje? Dan is Toulouse een goede keuze. De stad ligt aan de oever van de rivier Garonne en wordt ook La Ville Rose, de roze stad, genoemd. Het dankt deze naam aan de unieke architectuur waarbij roze terracotta bakstenen gebruikt zijn. Bezoek de Basiliek van Sint Sernin, het grootste nog staande Romeinse gebouw in Europa. Loop door de historische straten en laat je verrassen door de indrukwekkende gebouwen, kathedralen, bruggen en natuurlijk de vele restaurants en cafés in de stad.

Cévennes nationaal park

Kun je geen genoeg krijgen van de Franse natuur? Mont Lozère is met 1699 meter de hoogste piek in het Cévennes nationaal park. Gelukkig hoef je niet zo hoog te klimmen om van het mooie uitzicht te genieten als je een dagje naar het park gaat. Er ligt vijfduizend kilometer aan wandelpad verdeeld over driehonderd verschillende routes door het park dus je kiest zelf welk gebied je het liefst wilt zien. De gemiddelde route is 8,5 kilometer. Loop bijvoorbeeld naar de vallei van Cévennes. Ontmoet de lokale boeren en leer over hun leven in de bergen. Er zijn ook speciale paden voor mountainbikers.

Lees meer over Midi-Pyreneeën

Naar accommodaties