3.1 sterren

Camping Les Calquières

FrankrijkMidi-PyreneeënAveyronSévérac-le-Château  (sitecode 52127)

Camping Les Calquières

FrankrijkMidi-PyreneeënAveyronSévérac-le-Château
4 sterren
ErkendCKE

De standplaatsen van de camping liggen deels tegen een helling op terrassen, deels op een vlak stuk en worden gescheiden door heggetjes. Een aantal biedt uitzicht op de ruïne van het kasteel. De camping beschikt over een verwarmd, semi-overdekt zwembad en gasten kunnen daarnaast gratis gebruikmaken van de ernaast gelegen tennisbanen en sportvelden.

De staanplaatsen van deze camping liggen deels tegen een helling op terrassen en deels op een vlak stuk. Ze worden gescheiden door heggetjes. Een aantal biedt uitzicht op de ruïne van het kasteel. Het is ook mogelijk om mobilhomes en lodges te huren. Op deze camping zijn honden toegestaan.

De camping beschikt over een verwarmd, semi-overdekt zwembad en een ondiep kinderbad. Daarbij kunnen gasten gratis gebruik maken van de naastgelegen tennisbanen en sportvelden. Er is tevens een animatieprogramma voor kinderen tot zeventien jaar. In de avonduren worden jong en oud vermaakt met spectaculaire shows en thema-avonden.

Een vakantie op maat

De jongste kinderen kunnen spelen met de waterstralen of pootjebaden in het ondiepe kinderbad. Aan de rand van het zwembad ligt een terras en een lounge met een grote televisie waar sport wordt uitgezonden. Op slechts vijf minuten lopen van de camping ligt een groot openbaar zwembad. Gasten van de camping krijgen korting. Hier kun je meedoen aan aquafit of zelfs duiklessen nemen.

Op Camping Les Calquières worden tal van activiteiten georganiseerd. Van creatieve workshops tot sportcompetities. Gasten van alle leeftijden kunnen deelnemen aan het georganiseerde vermaak. Wil je liever zelfstandig de omgeving verkennen? Op de camping is het mogelijk om fietsen te huren.

Na een actieve dag is niets fijner dan een goede maaltijd. Schuif aan bij het restaurant voor lokale en internationale gerechten of ga voor een snelle hap naar de snackbar. Het is ook mogelijk om eten af te halen. Kook je liever zelf? Bij de campingwinkel kun je terecht voor dagelijkse boodschappen en vers brood.

Omgeving

Sévérac-le-Château ligt in het zuidelijke deel van het Centraal Massief. Dit dorpje heeft alles in een: een middeleeuws stadscentrum, een kasteel op een heuvel en mooi uitzicht over de omgeving. Behalve een bezoek aan het kasteel, zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden. Zo staat hier de oudste industriële watermolen van de Aveyron, een kerk uit de twaalfde eeuw en een kapel uit de zeventiende eeuw. Daarnaast is er een archeologisch museum met allerlei voorwerpen uit de prehistorie. Op enkele kilometers afstand bevindt zich de bron van de rivier de Aveyron, die uitkomt in de Tarn.

Camping Les Calquières ligt in het centrum van een driehoek bestaande uit Clermont-Ferrand, Toulouse en Montpellier. Binnen anderhalf uur zit je met de auto in de stad Montpellier. Flaneer door de charmante binnenstad, strijk neer op een terras of bezoek een van de vele winkeltjes.

Zoek je liever de rust en historie op? Breng dan een bezoek aan de kathedraal van Rodez, het Millau Viaduct of de vele kastelen in bijvoorbeeld Belcastel, Bournazel of Calmont d' Olt.

Ook natuurliefhebbers zullen hier aan hun trekken komen. De grote hoogvlaktes van de Causses worden afgewisseld met indrukwekkende valleien en kloven. Daarnaast zijn er grotten, ondergrondse rivieren en watervallen. Bezoek bijvoorbeeld het nationale park Cevennes, dat grenst aan de Causses. Dit hoge vulkanische plateau met een gemiddelde hoogte van duizend meter zal je verbazen met zijn unieke karakter, de geologische formaties en de flora en fauna.

Lees meer over Midi-Pyreneeën

Naar accommodaties