9587 campings in 27 landen

 • Grootste aanbod te boeken campings
 • 250.000+ campingreviews
 • Vertrouwd via ANWB
94 campings gevonden

Naturistencamping in Frankrijk

  Vakantievieren draait om vrijheid. Naturisten weten dat als geen ander. Voor hen is naakt recreëren de ultieme vorm van vrijheid. Zonder kleren aan is iedereen gelijk en wordt iedereen aanvaard zoals hij of zij is. Het naakte lichaam staat op pure wijze in contact met de natuur. Het mooi egaal bruin worden is een mooie bijkomstigheid. Op een naturistencamping in Frankrijk is het mogelijk om met gelijkgestemden, in alle privacy, naakt te zijn. ANWB Camping heeft veel naturistencampings in Frankrijk, en dit land is het grootste naturismeland van Europa. 

  Naturisme in Frankrijk

  Frankrijk heeft een rijke naturismetraditie. Het land kent niet alleen een grote hoeveelheid naturistencampings, maar ook veel naaktstranden. Er is daarom veel keuze voor liefhebbers. Neem wel even een handdoekje mee als je van plan bent op het terras plaats te nemen. Op de meeste campings is het niet nodig om een lidmaatschapskaart van een naturistenvereniging te hebben.

  In principe is het op een naturistencamping de bedoeling dat je geen kleding draagt. Natuurlijk wordt hier een uitzondering op gemaakt wanneer het koud is, of je bepaalde sporten beoefent. Gelukkig is het in Frankrijk meestal warm genoeg. Meestal wordt er voor pubers een uitzondering gemaakt: wanneer zij zich naakt niet prettig voelen wordt vaak geaccepteerd dat ze kleren dragen. Check wel even bij de camping waar je heengaat wat de regels precies zijn: de ene plaats is strenger dan de andere.

  Buiten de daarvoor aangewezen terreinen zoals naturistencampings en naaktstranden gelden andere regels. In de wet staat letterlijk dat ‘seksueel exhibitionisme’ in de openbare ruimte verboden is. Daar valt naturisme natuurlijk eigenlijk niet onder. Toch wordt aangeraden om voor de zekerheid bedekt te blijven buiten de naturistenterreinen.

  Privacy

  Op een naturistencamping in Frankrijk is iedereen gelijk. Iedereen is naakt, dus niemand hoeft zich zorgen te maken over oordelende blikken. Sommige naturisten vinden het echter wel vervelend als geklede voorbijgangers de camping op kunnen kijken. Zij hebben niet altijd het respect dat onder naturisten zo vanzelfsprekend is. Daarom zijn de meeste naturistencampings goed afgeschermd. Heggen of rieten matten onttrekken het terrein aan het zicht. 

  Vakantie in Frankrijk

  Je kan natuurlijk de hele vakantie op de naturistencamping blijven. Het is echter ook zeker de moeite waard om toch even wat kleren aan te schieten en op pad te gaan in de omgeving. Frankrijk is namelijk een prachtig vakantieland, met een heerlijk klimaat. Vergeet niet voldoende zonnebrand mee te nemen!

  Verder is de natuur prachtig en gevarieerd. Bossen, velden, heuvels, bergen, stranden, kliffen, zee… Waar je ook van houdt, het is er. Het land loopt bovendien over van de cultuur. Overal vind je oude kastelen, monumenten en historische steden en dorpen. Tot slot is de Franse keuken wereldberoemd. Het is de meest verfijnde keuken van Europa. Dan hebben we het nog niet eens over de wijnen gehad!

  iDeal Mastercard Visa