3.2 sterren

Camping Château du Gandspette

FrankrijkNord-Pas-de-CalaisPas-de-CalaisÉperlecques  (sitecode 48727)

Camping Château du Gandspette

FrankrijkNord-Pas-de-CalaisPas-de-CalaisÉperlecques
3.5 sterren
CharmeErkendCKE

De standplaatsen zijn te vinden in verschillende delen van een parkachtige kasteeltuin en ze zijn omgeven door hoge boomgroepen. Voor tenten zijn een drietal velden beschikbaar met vrije indeling. De begroeiing op de camping bestaat uit struiken, hoge (fruit)bomen en fleurige bloemperken. Er zijn twee zwembaden en een speeltuin.

Op deze middelgrote charmecamping in het noorden van Frankrijk kampeer je in de schaduw van een 19e-eeuws kasteel, omgeven door een en al groen.

Omgeven door groepen hoge bomen zijn de staanplaatsen te vinden in verschillende delen van een parkachtige kasteeltuin. Voor tenten zijn 3 velden met een vrije indeling beschikbaar. Het terrein heeft een rustgevend karakter en is begroeid met struiken, hoge (fruit)bomen en fleurige bloemen.

Door groen omgeven kasteel

Camping Château du Gandspette is ideaal voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar stilte en rust. Tegelijkertijd bieden de faciliteiten en activiteiten het comfort van een luxe camping. Een oude boerderij op het terrein is verbouwd tot restaurant. Er zijn 2 zwembaden, waarvan één verwarmd is, een tennisbaan, speelweide, sportterrein en een fitnessruimte. De camping is schoon en goed onderhouden. Het statige kasteel Gandspette is het middelpunt van het 11 hectare grote, bosachtige terrein dat zich midden in het platteland bevindt. Vlak bij de camping begint een bos van 800 hectare, waar het heerlijk wandelen is.

Sporen van de oorlog

De camping ligt 10 minuten ten noorden van Saint-Omer, stad van kunst en geschiedenis. In een half uur rijd je naar Calais en Duinkerken, populaire opstappunten voor de oversteek naar Engeland. In dit lieflijke landschap zijn nog veel sporen van de Tweede Wereldoorlog te zien, zoals het bekende Blockhaus bij Saint-Omer. Deze lanceerinstallatie van de V1 en V2-raketten, een enorme betonnen bunker van 22 meter hoog, is nu een bezienswaardigheid.

Omgeving

Camping Château du Gandspette: natuur, strand en bezienswaardigheden

Camping Château du Gandspette bevindt zich tussen Calais en Saint-Omer in het mooie glooiende landschap van het noorden van Frankrijk. Veel bezienswaardigheden in deze regio dateren uit de Tweede Wereldoorlog. In het Musée Mémoire 39-45 doorloop je de geschiedenis in een aantal indrukwekkende diorama's met onder meer speciale aandacht voor D-Day en de Atlantikwall. De stad Saint-Omer biedt volop kunst en geschiedenis en langs de kust van Calais vind je prachtige zandstranden en hoge kliffen. Vanaf Camping Château du Gandspette kun je bovendien heerlijk genieten van de natuur van de Audomarois-polders, een biosfeerreservaat waar water en land hand in hand gaan.

Lees meer over Nord-Pas-de-Calais