Kleine campings in Normandië

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Normandië

2 personen
816 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Verblijf op een kleine camping in Normandië aan zee

In het populaire Normandië liggen meer dan genoeg grote campings met waterpark, animatie en diverse horecagelegenheden. Maar als rustzoeker verblijf je veel liever op een kleine camping in Normandië, dicht bij zee. Gelukkig zijn er ook in deze drukke streek voldoende mogelijkheden om het massatoerisme te vermijden.

Voor elk wat wils in Normandië

Al sinds jaar en dag worden er badplaatsen aangelegd in Normandië en is deze regio in Noordwest-Frankrijk een toeristische trekpleister. Gelukkig vind je aan de kust en in de prachtige natuurgebieden ook meer dan genoeg kleine campings in Normandië. Zo zijn er campings die uitkijken op een kasteel of die op een boerenerf liggen. Veel kampeergelegenheden hebben een zwembad of speeltuintje en op sommige verblijf je met je trouwe viervoeter. Of je kampeert op een mini camping in Normandië met slechts een handjevol kampeerplaatsen.

De voordelen van een kleinschalige camping

Op een kleine camping in Normandië vind je zo je tent en de kinderen weer terug. Ook is het gemakkelijker contact leggen met tijdelijke buren, zowel voor jezelf als voor de kinderen. De eigenaren geven je graag persoonlijke aandacht en verzorgen de camping en de voorzieningen uitstekend. Houd je van echt kamperen, dan biedt deze kampeergelegenheid vooral rust en ontspanning. Geen disco of grote animatieclub, maar op je gemak de omgeving verkennen en een wijntje drinken bij de tent.

Wat is er te doen in de omgeving?

In Normandië maak je de mooiste fiets- en wandeltochten in Cotentin of Suisse-Normande. Ook bezoek je er verschillende kastelen en de middeleeuwse abdij die op het schiereiland Mont-Saint-Michel staat. Voor een stukje historie neem je een kijkje op de stranden van D-Day waar je alles leert over de Tweede Wereldoorlog. Ook de haven van Honfleur is een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan, met historische en kleurrijke huizen. Hoofdstad Rouen is een historische stad met vakwerkhuizen en gezellige horecagelegenheden.

Met de kinderen naar Normandië

Met kinderen bezoek je uiteraard een van de mooie stranden, maar Normandië heeft ook diverse pretparken. Zo ga je er naar Parc Ange Michel met waterattracties, Festyland met riddershows en achtbanen of het sprookjespark Le Village Enchanté. Ook zijn er in de streek diverse dierentuinen te vinden zoals Jurques, Champrepus en safaripark Cerza.