3 sterren

Camping Belle Rivière

FrankrijkPays-de-la-LoireLoire-AtlantiqueSainte-Luce-sur-Loire  (sitecode 63441)

Camping Belle Rivière

FrankrijkPays-de-la-LoireLoire-AtlantiqueSainte-Luce-sur-Loire
3 sterren
ErkendCKE

De parkachtig aangelegde camping ligt in een rustige omgeving aan de rivier de Loire. Op het terrein staan veel bloemen. De vlakke standplaatsen bevinden zich grotendeels tussen heggen en deels op een open veld, waar zich ook het volleybal- en basketbalterrein bevinden. Er is een midgetgolfbaan. Langs het terrein loopt de fietsroute langs de Loire: ‘La Loire à Velo’. In het hoogseizoen is er eenmaal per week pannenkoeken bakken. In de rivier mag worden gevist.

Een ontspannen kampeervakantie in Loire-Atlantique bij Camping Belle Rivière

Wie op zoek is naar een gemoedelijke camping in het zuidwesten van Frankrijk is bij Camping Belle Rivière in Sainte-Luce-sur-Loire aan het juiste adres. Deze sfeervolle camping bevindt zich in het veelzijdige departement Loire-Atlantique, aan de oevers van de Loire. Bezienswaardigheden als de stad Nantes liggen vlakbij. Bovendien beschikt de camping over allerlei faciliteiten, waaronder een speeltuin met speeltoestellen en een campingwinkel.

Kamperen bij Belle Rivière

De middelgrote camping beschikt over zestig toeristische staanplaatsen voor enthousiaste kampeerders. De plekken bevinden zich op een vlak terrein met veel bloemen. Deels liggen de standplaatsen op een open veld, voor een ander deel tussen heggen die de nodige schaduw en beschutting bieden. Verder zijn er 2 camperplaatsen en een camperservicestation. Wie geen tent meeneemt, boekt een van de 8 huuraccommodaties op het terrein.

Faciliteiten voor jong en oud

Vervelen is geen optie op Camping Belle Riviere dankzij de uitgebreide spel- en sportfaciliteiten. Zo is er een grote speeltuin met schommels, een glijbaan, spelletjes en zandbakken. Verder vinden er spannende sportwedstrijden plaats op het voet- en volleybalveld. Daarnaast is er tafelvoetbal, minigolf, jeu-de-boules, tafeltennis en badminton aanwezig. In het hoogseizoen organiseert het enthousiaste animatieteam allerlei activiteiten voor het hele gezin.

Voorzieningen binnen handbereik

De camping beschikt over de nodige voorzieningen voor een onbezorgde tijd. Zo is er op het terrein een kleine campingwinkel met een voorraad aan noodzakelijke levensmiddelen. Een grotere supermarkt bevindt zich op circa 3 kilometer van de camping. Voor een drankje beschikt de camping over een prachtige bar. In het hoogseizoen komen er bovendien allerlei foodtrucks op het terrein langs met specialiteiten als sushi en pizza's. Meerdere dagen per week bereiden de campingeigenaren heerlijke pannenkoeken voor de campinggasten.

Omgeving

Ontdek het veelzijdige departement Loire-Atlantique vanuit Camping Belle Rivière

Rond Camping Belle Rivière liggen talloze middeleeuwse dorpjes, eindeloze zandstranden en prachtige natuurparken. Bezoek bijvoorbeeld het pittoreske stadje Guérande met zijn nauwe steegjes en stadswallen. Ook de hoofdstad Nantes is een bezoek waard, met zijn kastelen en burchten, kathedraal van Sint-Pieter en Sint-Paulus en achttiende- en negentiende-eeuwse huizen.

De ruige kust vol kliffen en rotsen

Vlak bij de camping maak je mooie tochten langs de steile kliffen, bijzondere grotten en uitstekende rotsen met hier en daar een zandstrand. Onderweg reis je langs schilderachtige vissersdorpen, zoals Piriac-sur-Mer.

Lees meer over Pays-de-la-Loire