3.4 sterren

Camping Sites et Paysages Domaine de L'Étang

FrankrijkPays-de-la-LoireMaine-et-LoireBrissac-Quincé  (sitecode 49919)

Camping Sites et Paysages Domaine de L'Étang

FrankrijkPays-de-la-LoireMaine-et-LoireBrissac-Quincé
4 sterren
ErkendCKEGreenKey

De camping ligt een agrarisch gebied en is omgeven door natuur. De plaatsen worden gescheiden door heggen. Op de camping zijn een visvijver, twee zwembaden en een peuterbadje. De camping ligt op een recreatieterrein. Kampeerders krijgen korting voor het naastgelegene recreatiepark. Hier zijn speeltoestellen, pony's en een zwemvijver. Voor kampeerders staan op het terrein barbecues en kruidenplanten gratis ter beschikking.

Viersterrencamping Domaine de L' Étang ligt midden in de wijnstreek van de Anjou. De camping beschikt over een eigen Wijngaarde. Zo kan men heerlijk proosten op de vakantie met een glaasje wijn van de camping.

Op 779 kilometer rijden vanaf Utrecht ligt Domaine de l'Étang verstopt op het Franse plattland. De omgeving is idyllisch, zo naast de oude boerderij van het Château de Brissac en de kastelen en wijngaarden van de Loire als achtertuin. Camping Domaine de L' Étang telt 110 goed begaanbare staanplaatsen die elk minimaal 100 vierkante meter groot zijn. De plaatsen worden gescheiden door heggen. Verder kent de 8 hectare tellende camping 40 staanplaatsen voor de verhuur. Denk dan onder meer aan luxe geheel ingerichte safaritenten, houten chalets en een aantal mobilhomes.

Veel recreatiemogelijkheden
De camping biedt voldoende verkoeling op warme Franse zomerdagen met haar twee verwarmde zwembaden en een pierenbadje voor de kleintjes. Mocht het een dagje ietsje minder weer zijn, dan biedt de overkapping uitkomst. Naast Domaine de L' Étang ligt een recreatiepark waar campinggasten met korting naartoe kunnen. Je vindt er waterglijbanen, maar je kunt er ook waterfietsen of een tochtje per minitrein maken. De camping biedt fietsen te huur aan en een visvijver

Bijzondere initiatieven
Camping Domaine de L' Étang valt op door een aantal bijzondere eigenschappen. Zoals dat de camping eigendom is van een stichting die mensen met een handicap een werkplaats geeft op de camping, in de wijngaarden, tuinonderhoud en in het naastgelegene recreatiepark. Er zijn kruidentuintjes, barbecues en vaatwassers gratis ter beschikking. Heerlijke rosé, rode, witte en mousserende wijnen van eigen Wijngaarde waar de opbrengst naar de stichting gaat! In het animatieteam en aan de receptie vindt u Nederlandssprekend personeel.


Omgeving

Brissac
In de directe omgeving van de camping zijn de nodige wijnhuizen met hun wijngaarden gevestigd. En dat alleen al is een fietstochtje, wandeling of ritje per paard waard. Maar de Loire-streek staat ook bekend om z’n kastelen. Het dichtsbijzijnd is het château van Brissac; het hoogste kasteel van Frankrijk. Het dorpje Brissac is heel gemoedelijk. Struin over z’n markt met lokale producten, of plof neer bij een restaurantje. Eveneens het bezoeken waard; het historische Angers op een kwartiertje rijden.

Attractieparken van divers pluimage
Het beste attractiepark ter wereld, althans die titel kreeg het recent opgespeld, is Puy du Fou. Hier draait het om het herbeleven van historische gebeurtenissen, want door middel van grootschalige en gedetailleerde voorstellingen, denk je even in een tijdmachine te zijn gestapt. Van een geheel andere aard is Terra Botanica met haar planten van over heel de wereld. En in Futuroscope treed je in de voetsporen van Jules Verne. Ook leuk: Bioparc de Doué la Fontaine; een van de grootste dierentuinen van Europa.

Sporten op het water
Aan waterpret geen gebrek in de omgeving van de camping. Anjou Wake Park is een ideaal uitje als je van wakeboarden houd. Voor de gevorderde wakeboarders zijn er tal van schansen in het water te vinden. Le Lac de Malagué biedt plezier op en om het water. Je kunt er kajakken, waterfietsen en suppen. Aan het strandje is het voor kleine kinderen heerlijk zandtaartjes bakken.

Kastelen en landhuizen
Met liefst 1.200 kastelen en landhuizen zit de Anjou niet krap in z’n historische bouwwerken. In onder meer Saumur, Brézé, Serrant, le Plessis-Bourré, Azay le Rideau, Ussé en Villandrystaan prachtige bouwsels uit lang vervlogen tijden.


Lees meer over Pays-de-la-Loire

Naar accommodaties