Camping Maine-et-Loire

2 personen
26 campings gevonden

Een prachtige kampeervakantie op een camping in Maine-et-Loire

Op een camping in Maine-et-Loire geniet je van de authentieke Franse sfeer. De historische streek Anjou bevindt zich in het departement, net als het fraaie Loiredal. Reis langs de talrijke kastelen, bewonder het indrukwekkende klooster van Fontevraud, bezoek de ondergrondse grotwoningen of drink een glas wijn in het populaire dorp Saumur.

Een kampeervakantie in Maine-et-Loire bij het dal der Koningen

Gedurende je verblijf in het schitterende Loiredal is een bezoek aan een van de verscheidene kastelen of landhuizen een aanrader. In de gehele Loirestreek staan maar liefst 140 kastelen. Het merendeel van deze châteaux bevinden zich in Maine-et-Loire. Het Loiredal heeft niet voor niets de bijnaam dal der Koningen. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Angers, dat hoog boven de Maine uittorent. Vroeger deed het kasteel dienst als burcht. Wandel daarna over de gezellige oude binnenstad van Maine.

Activiteiten met het hele gezin

In de omgeving van Maine-et-Loire geniet je met het hele gezin van een onvergetelijke vakantie. Bezoek bijvoorbeeld het pretpark Terra Botanica in Angers. Rondom de spannende attracties bevinden zich fraai aangelegde botanische tuinen. Voor dierenliefhebbers is Zoo de Doué een aanrader. Deze dierentuin is ruim aangelegd in een oude steengroeve.