4.5 sterren

Ardèche Camping

FrankrijkRhône-AlpenArdèchePrivas  (sitecode 50761)

Ardèche Camping

FrankrijkRhône-AlpenArdèchePrivas
4.5 sterren
ErkendCKE

Terrasvormige en gevarieerd begroeide camping met bloemen en planten aan de oever van de rivier de Ouvèze. Nagenoeg alle staanplaatsen liggen op de onderste terrassen en zijn goed te bereiken. Er groeien bovendien notenbomen die schaduw bieden. Er is geen begroeiing tussen de staanplaatsen, maar door de grootte van de plaatsen is er voldoende privacy. In der rivier kan gespeeld worden. Op het terras bij de bar staat een speelhuisje en zijn er hangmatten.

Rust in de Ardèche. Dan maak je met Ardèche Camping, aan de oever van de rivier de Ouvèze een goede keuze. Hier in Privas ben je weg van de toeristische centra. Alle tijd voor een goed boek, die mountainbiketocht, trektocht of bergbeklimming.

Wat een leuke lodgetenten en mobilhomes heeft Ardèche Camping te huur. Plus verschillende typen chalets en een heuse pipowagen. Voor wie van Glamping houdt is er voldoende keuze. Ben je met eigen kampeermiddel op stap, ook dan is Ardèche camping een fijne vakantieplek: de 130 toeristische staanplaatsen liggen op goed bereikbare terrassen, gescheiden door een boom of hek.

Zwemmen en activiteiten op de camping

De camping ligt in Privas, toegangsstad van het Parc Naturel Régional van de Monts d’Ardèche. Hier in de rust neem je elke dag een duik in de rivier. Óf in het zwembad met schuifduik, glijbaan, waterhelling en een apart gedeelte voor kleuters. Kinderen kunnen zich ook uitleven op trampoline, opblaaskussen of in de speeltuin. In het hoogseizoen is er animatie in de vorm van knutselclub, spelletjes en kinderdisco.

Eten en drinken op de camping

Verse broodjes en gebak, snacks, afhaalmaaltijden of een pizza: je koopt het allemaal op de camping. Ook is er een restaurant, bar en zijn er barbecues voor wie lekker zelf aan de slag wil. Op 100 meter ligt een supermarkt en een apotheek.

Bergbeklimmen en mountainbiken

Vooral actievelingen genieten van deze omgeving: afdalen op de rivier de Ardèche, bergbeklimmen, boomklimmen, canyoning, of maak een mountainbike- of trektochten door de bergen van de Ardèche.

Omgeving

Indrukwekkend natuurschoon rondom Ardèche Camping

Ardèche Camping is een fijn startpunt om het gelijknamige departement met al zijn natuurlijke rijkdommen te verkennen. Op een uur rijden ligt een van de bekendste bezienswaardigheden, Gorges de l’Ardèche. Deze wonderschone rivierkloof is een paradijs voor wandelaars en watersporters. Vanaf de Pont d'Arc heb je een geweldig uitzicht over de kloof. Je beklimt deze 34 meter hoge natuurlijke overbrugging via een wandelpad.

Gorges de l’Ardèche herbergt een aantal indrukwekkende grotten, zoals de Aven d'Orgnac en de grot van Chauvet. De laatstgenoemde is befaamd om zijn prehistorische muurschilderingen.

Lees meer over Rhône-Alpen

Naar accommodaties