Kleine campings in Ardèche

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Ardèche

Wissen
2 personen
40 campings gevonden

Rust en ruimte op een kleine camping in de Ardèche

Ook in het populaire vakantieland Frankrijk ontwijk je het massatoerisme, bijvoorbeeld op een kleine camping in de Ardèche. Dit departement heeft een schitterende natuur waar je verblijft op een camping in het groene landschap of aan een rivier. De kleinschaligheid zorgt voor rust en ruimte in de Franse buitenlucht.

De mogelijkheden van een rustige camping in de Ardèche

Echt kamperen doe je op een kleine camping in de Ardèche, ver weg van drukte, disco’s en grootschalige animatie, maar des te dichter bij de natuur. Uiteraard geniet je ook hier van de nodige faciliteiten en een zwembad of speeltuin is geen uitzondering. Kinderen genieten er van vissen, hutten bouwen, voetballen of bomen klimmen. Er is ook zonder animatieclub genoeg te doen in de buitenlucht. De Ardèche heeft een afwisselend landschap, dus ook verblijven aan een meer of rivier met strand is mogelijk.

Welke voordelen biedt een minicamping?

Kleine campings in de Ardèche hebben veel voordelen. Zo is de camping overzichtelijk en raken kinderen de tent niet snel kwijt als ze op zoek gaan naar nieuwe vriendjes, die ze zo gevonden hebben. Vaak zijn de kampeerplekken zeer ruim en krijg je persoonlijke aandacht van de eigenaars, die de camping uitstekend onderhouden. Omdat iedereen hier vooral voor zijn rust komt, houden de meeste buren rekening met elkaar en geniet je des te meer van je vakantie.

Bezienswaardigheden in de Ardèche

De Ardèche is een populaire vakantiebestemming vanwege het zonnige klimaat en de schitterende natuur. Hier wandel of fiets je door natuurgebieden en bezichtig je de Gorges de l’Ardèche, de Grotte Chacet, de Monts d’Ardèche en de vele idyllische Franse dorpen. Het stadje Vallon-Pont-d’Arc met de kerk Saint-Saturnin is ook zeker een bezoek waard. Naast fietsen en wandelen behoren paardrijden, kanoën en bergbeklimmen tot de mogelijkheden. Met kinderen maak je een ritje met de stoomtrein door Les Gorges du Doux of bekijk je krokodillen en andere reptielen in La ferme aux Crocodiles in Pierrelatte.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter