3.3 sterren

Camping Domaine de Gil

FrankrijkRhône-AlpenArdècheUcel  (sitecode 50786)

Camping Domaine de Gil

FrankrijkRhône-AlpenArdècheUcel
4 sterren
ErkendCKE

Aan de rivier de Ardèche gelegen camping met een privé-strand. De vlakke staanplaatsen op het parkachtige terrein zijn beschut. Er is er een sfeervol zwembad met jacuzzi. Tussen de rivier en de staanplaatsen ligt een uitgestrekt terrein. Aan de rivier de Ardèche is een zand, kiezel, grasstrand met ligstoelen en picknicktafels. Er is een waterval en vele bomen zorgen voor schaduw. Er wordt gezwommen, gevist en door kinderen gespeeld bij een mooi aflopende oever.

Camping Domaine de Gil ligt aan de rivier de Ardèche, in het gelijknamige departement in het zuidoosten van Frankrijk. De camping ligt vlakbij de Gorges d’Ardèche.


Camping Domaine de Gil is een kleine 4-sterrencamping met 28 toeristische staanplaatsen en 52 huuraccommodaties. De vlakke staanplaatsen op het groene kampeerterrein zijn beschut. De staanplaatsen zijn geschikt voor maximaal 6 personen, zijn voorzien van elektriciteitsaansluiting en zijn afgebakend door middel van heggen. Er is een sanitairgebouw waar je tevens sanitair voor gehandicapten, een babyruimte en voorzieningen voor campers vindt. Daarnaast kun je een comfortabele mobilhome huren op de camping. Er zijn extra ruime mobilhomes (Gamme Espace) voor families tot 7 personen en kleinere mobilhomes (Gamme Loggia en Gamme Tradition) voor 4 tot 6 personen. Elke mobilhome is voorzien van een buitenterras met tuinmeubilair en in de keuken een ruime koelkast. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Zwemplezier

Op Camping Domaine de Gil is er een sfeervol verwarmd zwembad, met pierenbad en jacuzzi. Zwemmen in natuurwater behoort ook tot de mogelijkheden: de camping ligt aan de rivier de Ardèche en heeft een privéstrand dat je direct vanaf de camping kunt bereiken. Het strandje bestaat uit zand, kiezels en gras en er zijn ligstoelen en picknicktafels. Er is een waterval en vele bomen zorgen voor schaduw. Hier kan iedereen urenlang zwemmen, vissen en spelen aan de prachtige oever.

Activiteiten

In het hoogseizoen is er voor kinderen een mini-club (4 tot 8 jaar) en een midi-club (9 tot 13 jaar) waar zij mee kunnen doen met allerlei leuke activiteiten, zoals schatzoeken, shows of spelletjes. Sportieve activiteiten worden ook genoeg georganiseerd. Bijvoorbeeld aquagym of diverse sporttoernooien (tafeltennis, tennis of jeu de boules). De toernooien zijn voor alle leeftijden.

Eten en drinken

Op Camping Domaine de Gil is er een supermarkt waar je ’s ochtends vers brood kunt halen voor het ontbijt.

Omgeving

Camping Domaine de Gil ligt in het departement Ardèche, vernoemt naar de rivier de Ardèche. Vlakbij vind je de bekende kloof Gorges de l’Ardèche, het toeristische kuuroord Vals-les-Bains en het pittoreske plaatsje Aubenas.

Aubenas

Het plaatsje Aubenas ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de camping (6 kilometer) en is mooi gelegen op de rotsen van de Ardèche. Bij een bezoek aan het plaatsje zal het historische karakter meteen opvallen, door de oude stadsmuren, de Dôme Saint-Benoît kapel uit 1640 en het Chateau d’Aubenas. Het kasteel staat aan het grote plein Place du Chateau. Aan de andere kant van het plein vind je Maison aux Gargouilles uit de 16de eeuw. Het gebouw heeft zijn naam te danken aan de waterspuwers (gargouilles) die niet alleen ter versiering dienen, maar die ook het regenwater afvoeren. Verder vind je aan het plein ook het Dépôt d’Art Sacré, waar je het kunstmuseum kunt bezoeken met religieuze voorwerpen uit de 17de en 18de eeuw.

Vals-les-Bains

Het toeristische Vals-les-Bains ligt op slechts 7 minuten rijden van de camping (3,5 kilometer). Het plaatsje ligt midden in het Regionaal Natuurpark Monts d’Ardèche. De thermenwijk, waar je het kuuroord vindt, heeft een charmante Belle Epoque-stijl waar je mooi kunt wandelen. In het kuuroord kun je ook gebruikmaken van de spa, met jacuzzi, zwembad en behandelingen. In het Parc de l'Intermittente (het park van de spuitende bron) bij de thermen kun je de beroemde waterspuitende bron vinden (source intermittente). De geiser spuit om de 6 uur.

Gorges de l’Ardèche

De Gorges de l’Ardèche is een uitgegraven kloof van maar liefst dertig kilometer tussen Pont d'Arc en Saint Martin d'Ardèche. Het ligt op iets meer dan een uur rijden van de camping (60 kilometer). Hier kun je mooi wandelen of kanoën.

Lees meer over Rhône-Alpen

Naar accommodaties