4 sterren

Camping Domaine Les Ranchisses

FrankrijkRhône-AlpenArdècheLargentière  (sitecode 50855)

Camping Domaine Les Ranchisses

FrankrijkRhône-AlpenArdècheLargentière
5 sterren
BestCKEGreenKey

De camping ligt middenin het bos en direct aan de rivier La Ligne. Het terrein heeft voldoende beschutte, door bomen en struiken afgebakende, vlakke staanplaatsen. Het zwembadencomplex buiten bestaat uit drie zwembaden, een kleuterbad, een jacuzzi en twee waterglijbanen. De spa met sauna en relaxbaden is alleen toegankelijk voor personen ouder dan 16 jaar. Het strandje aan de rivier van gras en kiezels loopt geleidelijk af. De kinderen kunnen met de kano varen en er kan gezwommen worden.

Camping Domaine Les Ranchisses ligt in de Ardèche, midden in het bos en aan het zijriviertje La Ligne. De camping is gelegen op een paar kilometer van Gorges de l’Ardèche en vlakbij het middeleeuwse dorpje Largentière.

Camping Domaine Les Ranchisses is een 5-sterrencamping met 102 toeristische staanplaatsen en 131 huuraccommodaties. De staanplaatsen zijn vlak, afgebakend met struiken en bomen en hebben voldoende beschutting. De staanplaatsen zijn ongeveer 100 vierkante meter, geschikt voor maximaal 6 personen en hebben een water – en elektriciteitsaansluiting. Er is keuze uit ‘Confort’ of ‘Standard’. Op ‘Standard’-staanplaatsen zijn huisdieren toegestaan. Er zijn twee volledig uitgeruste sanitaire blokken met babyruimte en aangepast toilet voor gehandicapten. Of ga voor een comfortabele mobilhome op de camping. Je kunt voor mobilhomes in de ‘Prairies’ zone kiezen, deze vind je in het centrum van de camping en liggen in de buurt van campingfaciliteiten. Of een mobilhome in de ‘Terrasses’ zone, op een rustig gedeelte van de camping met uitzicht op het bos. Alle mobilhomes zijn voorzien van airconditioning.

Als een vis in het water

Op de camping vind je een zwemcomplex met twee buitenbaden, een jacuzzi, drie grote glijbanen en een verwarmd kleuterbad van 1000 vierkante meter met glijbaantjes. Hier kun je meedoen met waterpolo –en watervolleybaltoernooien of aquagymlessen. Ook heb je vanaf de camping toegang tot het riviertje La Ligne. Hier kun je vissen vangen met een schepnet of een kanotochtje maken.

Relax!

Daarnaast is er een balneotherapieruimte, toegankelijk voor volwassenen (kinderen tussen 16 en 18 jaar mogen naar binnen onder begeleiding van een volwassene). Hier vind je een fitnesszaal, een half overdekt zwembad, bubbelbaden, jacuzzi en sauna.

L’Auberge

Op de camping kun je terecht bij het restaurant l’Auberge, waar je kunt genieten van de regionale keuken (lamsvlees, kikkerbilletjes, eendenborst of heerlijke zelfgemaakte nagerechten).

Omgeving

Camping Domaine Les Ranchisses ligt op 2 kilometer van het middeleeuwse dorpje Largentière en 18 kilometer van het stadje Labeaume. Op 25 kilometer ligt Gorges de l’Ardèche, een prachtige kloof van 30 kilometer voor de echte avonturiers!

Largentière

Largentière is een middeleeuws dorpje vlakbij de camping, dat tussen de hellingen van de Cévennes en de meridionale Ardèche ligt. In het dorpje is prachtig erfgoed mooi bewaard gebleven. Zo is een groot gedeelte van de stadsmuren nog intact, kun je een wandeling maken door pittoreske straatjes van het oude centrum, kun je het gerechtsgebouw van Largentière met zijn gevangenis bewonderen (erg indrukwekkend) en kun je een bezoekje brengen aan het kasteel. Tip: in de tuinen van het kasteel worden elke zomer diverse toegankelijke exposities en middeleeuwse spektakels georganiseerd.

Labeaume

Slechts 18 kilometer van de camping vind je het charmante stadje Labeaume, dat zijn naam te danken heeft aan de rivier La Beaume, een zijrivier van de Ardèche rivier. Labeaume is een oud kunstenaarsdorp dat tegen een helling van kalkrotsen van La Beaume aanligt. Je kunt in dit stadje prachtige lange wandelingen maken. Doe bijvoorbeeld de route van de hunebedden en ontdek onderweg de hangtuinen en mooie architectuur van de huizen waar er aan teelt van zijdewormen wordt gedaan. Na een wandeling kun je op het kerkplein bij Église Saint-Joseph relaxen op een terrasje. Vergeet ook de kapel Notre Dame de la Délivrance niet te bezoeken. Hier vind je een altaar dat is gemaakt uit één stuk marmer. Van half juli tot half augustus vindt er een muziekfestival plaats in Labeaume.

Gorges de l’Ardèche

Je kunt de adembenemende natuur vlakbij de camping ontdekken door een wandeling langs de Gorges de l’Ardèche te maken. Of daal de Ardèche rivier af per kano of kajak. Of rijd een panoramische route met de auto!

Lees meer over Rhône-Alpen

Naar accommodaties