2.4 sterren

Camping L'Eden de la Vanoise

FrankrijkRhône-AlpenSavoieLandry  (sitecode 49889)

Camping L'Eden de la Vanoise

FrankrijkRhône-AlpenSavoieLandry
3 sterren
ErkendCKE

De parkachtig aangelegde camping bevindt zich aan een rivier met diverse watersportmogelijkheden. Op het enigszins geaccidenteerde terrein treft u de staanplaatsen in groepjes van vier of naast elkaar aan de verharde wegen aan. Zij worden afgebakend door bomen en struiken en bieden voldoende privacy. De voorzieningen liggen vooraan op het terrein. Het spoor langs de camping wordt 's nachts niet gebruikt.

Voor wie graag actief bezig is in de natuur is Camping L'Eden de la Vanoise , in het dorpje Landry ideaal. Vlakbij ligt een aantal grote skigebieden en tussen het Nationale Vanoise Park en het enorme massief van Beaufortain. Hier aan de rivier de Isère is het mooi wandelen, mountainbiken en zwemmen in zwembad en recreatieplas vlakbij.

Op deze middelgrote camping liggen zo’n 130 toeristische staanplaatsen, enkele vaste en een plaats voor campers. Ook verhuurt de camping mobilhomes, bungalowtenten en tenten.

De camping is parkachtige aangelegd, waarbij de staanplaatsen zich in groepjes van vier of naast elkaar aan de verharde weg bevinden. Ze zijn gescheiden door bomen en struiken. Het spoor langs de camping wordt ’s nachts niet gebruikt.

Watersporten, zwemmen en meer actie

Pal voor de camping ligt een watersportcentrum. Dagje kanoën, dan weer kajakken, dan weer raften en nog maar eens canyoningen.

Het is lekker zwemmen in het verwarmde binnenbad op de camping. Mochten je spieren weer zijn opgewarmd, dan kan er wel weer wat actie in de tent: met trampolines, een springkasteel, tafeltennistafels, tafelvoetbal en biljart kun je elke dag een ander familielid verslaan.

Ook kun je op de camping mountainbikes huren. Fijn: warme broodjes in de ochtend, een bar en snacks kunnen geregeld worden.

De camping hecht veel waarde aan het milieu, dus gebruikt zonne-energie en milieuvriendelijke producten voor reinigen.

Recreatieplas: zwemmen en avonturenparcours

Op 4 kilometer van de camping ligt een recreatieplas: luieren in het zand, zwemmen, acrobatisch parcours door de bomen afleggen en op het eind van de dag lekker barbecueën.

Fietsliefhebbers kunnen meteen aan de gang met het fietspad langs de rivier L’Isère, die Bourg Saint Maurice met Aime verbindt. Het pad loopt direct langs de camping. Picknickmand mee en trappen maar. Waaghalzen gaan paragliden en quad rijden.

Wandelen en Mont Blanc

Wandelaars hebben helemaal geluk, met het alpenland van het Nationale Vanoise Park, het massief van Beaufortain, de bergpas van Iseran of de kleine St. Bernhardspas bij de Italiaanse grens. Goed kijken, want van hieruit kun je de Mont Blanc zien liggen.

Omgeving

Rust, bergen en rivieren aan camping L'Eden de la Vanoise

Gelegen in Landry in Rhône-Alpes is camping L'Eden de la Vanoise een ideale uitvalsbasis om lange wandelingen in de bergen te maken. In het nationale park Vanoise, gelegen tussen de valleien van Maurienne en Tarentaise, geniet je van prachtige landschappen en allerlei soorten planten en dieren.

Camping L'Eden de la Vanoise ligt op amper 3,5 km van een meer, waar je verschillende watersporten uit kunt oefenen. Ontdek al duikend de onderwaterwereld, vaar met een kajak over de rivier of kies voor het avontuur in een raft.

Lees meer over Rhône-Alpen

Naar accommodaties