3 sterren

Camping L'Île de la Comtesse

FrankrijkRhône-AlpenAinMurs-et-Gélignieux  (sitecode 50057)

Camping L'Île de la Comtesse

FrankrijkRhône-AlpenAinMurs-et-Gélignieux
3.5 sterren
ErkendCKE

De vlakke camping is door een wandelpad gescheiden van het meer van Cuchet. De door heggen en bomen afgebakende staanplaatsen bevinden zich aan lange paden. Er lopen fietspaden langs het meer en de Rhône. Aan de overkant van de rivier is een bewaakt strand (te voet of per fiets niet bereikbaar). Er is een grote ligweide.

Met de legendarische Tour de France-col le Grand Colombier in de omgeving, is camping L' Île de la Comtesse erg geliefd bij fervente fietsers. Maar met vele meren, een waterval en pretparken in de het achterland, is de camping eigenlijk een allemansvriend.

De vlakke camping is door een wandelpad gescheiden van het meer van Cuchet. De door heggen en bomen afgebakende staanplaatsen bevinden zich aan lange paden. Met in totaal 112 staanplaatsen is de camping middelgroot te noemen. Er zijn onder meer speciale plekken aan de rivier te boeken, net als natuur- en comfortplekken.

Op de fiets
Camping L' Île de la Comtesse ligt op 922 kilometer rijden van Utrecht. Gelegen aan een meer en in de buurt van de Rhône is een verkoelende duik nimmer ver weg. Mooie fiets- en wandeltochten evenmin. Op de camping zijn vanzelfsprekend fietsen te huur en daarmee zit je binnen een minuut op de ‘Via Rhôna’. Dit fietspad biedt een mooi uitzicht op de Rhône. Of je rijd le Grand Colombier op, maar dan met de racefiets natuurlijk.

Sportieve vakantie
De camping heeft een verwarmd buitenzwembad, waarbij ook aan de kleintjes is gedacht in de vorm van een kleuterbad. In het zwembad worden regelmatig aquagymsessies georganiseerd. En camping L' Île de la Comtesse kent meer sportieve activiteiten, zoals steps, zumba en drie keer in de week wordt er in groepsverband hardgelopen. De kinderen kunnen meedoen aan sporttoernooien en voor jong en oud organiseert de campin thema-avonden. Van schuimparty tot karaoke. En vergeet de speciale dans- en barbecue-avonden niet.

Omgeving

Waterval van Glandieu
In het midden van het gelijknamige dorpje ligt de waterval van Glandieu. Doordat het water van 60 meter hoogte naar beneden klettert, is spektakel gegarandeerd. En dat op slechts 5 kilometer afstand van de camping. En op 20 minuten afstand vind je Vélos Rails du Bugey, een brede fiets op een rails –ook wel babytrein genoemd - waarmee je gezellig met heel de familie je door het mooie Franse landschap trapt. Tot slot kun je in het attractiepark Walibi Rhône Alpes je lol op als je van achtbanen houdt. Al is er voor kleine kinderen ook van alles te beleven.

Waterpret
Het eiland Île de la Comtesse ligt op de grens met de Haut Rhône-streek, en naast het meer van Cuchet. Water is er in de omgeving dus in overvloed en dat merk je in de aanwezigheid van talloze meren. Van Lac d’Aiguebelette tot Lac du Bourget; ze zijn stuk voor stuk prachtig. Het meer van Aiguebelette is echter zeer aantrekkelijk vanwege de hoge watertemperatuur. Het water is hier tijdens de zomer soms wel 27 graden Celsius en gaat daarmee aan de haal met de titel ‘warmste meer van Frankrijk’.

Van tijger naar chocolade
Als het weer niet ideaal is om te zwemmen, dan is een bezoekje aan dierenpark Des Fauves zeer de moeite waard. Het is een kleine en overzichtelijke dierentuin, maar wel eentje waar je tijgers, leeuwen en andere roofdieren de hoofdrol spelen. Op de terugweg kun je dan nog even stoppen bij ‘Féerie du sucre’. Hier maken ze op ambachtelijke wijze bonbons en vertellen ze je alles over het maakproces. Proeven mag!

Lees meer over Rhône-Alpen

Naar accommodaties