4 sterren

Camping La Ravoire

FrankrijkRhône-AlpenHaute-SavoieDoussard  (sitecode 50018)

Camping La Ravoire

FrankrijkRhône-AlpenHaute-SavoieDoussard
4 sterren
Erkend

Lichtglooiend terrein met vlakke staanplaatsen. De drie velden zijn van elkaar gescheiden door hoge heggen. De plaatsen zijn afgebakend door korte hegjes. De huurtenten staan verspreid over het terrein. Loof- en naaldbomen zorgen voor voldoende schaduw. De camping biedt uitzicht op het omringende berglandschap.

La Ravoire ligt op 17 km van Annecy en enkele tientallen meters van het meer. Het behelst een lichtglooiend terrein met veel bomen en vlakke staanplaatsen. De bescheiden omvang van de camping garandeert gasten de vriendelijke ambiance van een klein ‘dorpje’.

Voldoende schaduw

Drie velden zijn van elkaar gescheiden door hoge heggen en de staanplaatsen door korte hegjes. De camping verhuurt mobilehomes en chalets, en huurtenten staan verspreid over het terrein. Er is een nieuw, verwarmd sanitairgebouw. Ook is er high speed glasvezel internet met gratis wifi voor 1 apparaat per verblijf. Loof- en naaldbomen zorgen voor voldoende schaduw. Hoewel de camping rust biedt, is er alle gelegenheid om een actieve vakantie te hebben. Die begint natuurlijk in het waterpark van de camping. Rond het buitenbad ligt het zonneterras met ligstoelen. Een barretje is hier ook te vinden.

Animatie

Maar de activiteiten gaan verder. De kinderen vermaken zich bij de tafeltennistafel, in de speeltuin of op de aangrenzende speelplek voor multisport en pétanque. De camping organiseert animatie, en zorgt voor gezelligheid met ‘spektakel’- en concertenavonden.

Avontuur bij het water

Heel prettig is de nabijheid van het meer; de camping ligt slechts 1 km van het (gratis) strand bij Doussard. In Doussard kun je waterfietsen, waterskiën, duiken, etc. Een afgescheiden fietspad loopt van Annecy tot en met Albertville; het gaat vlak langs de camping en biedt de mogelijkheid om veilig te fietsen. Wie meer avontuurlijk is ingesteld, kan gaan raften, canyoning en zelfs parapenten. Dat is dé sport die een onvergetelijke ervaring zal opleveren omdat je alles vanuit de lucht kunt bewonderen.

Rond het meer

Rondom het meer van Annecy zijn vele musea, zoals het klokkenmuseum en het Ecomuseum met de traditionele Savoyaanse kostuums. Ook is het leuk om kastelen te bezichtigen zoals het Château de Menthon of het kasteel van Annecy zelf. In de stad zijn er vele zomerevenementen. Bijzonder zijn het Fête du Lac – een groot vuurwerk spektakel in augustus – en het festival van animatiefilms (Les Noctibules); festiviteiten in de straten van Annecy.

Lees meer over Rhône-Alpen