3.2 sterren

Flower Camping Le Château

FrankrijkRhône-AlpenDrômeHauterives  (sitecode 97226)

Flower Camping Le Château

FrankrijkRhône-AlpenDrômeHauterives
3.5 sterren
ErkendCKE

Deze ruim opgezette camping ligt in het stadje Hauterives. Rust en stilte kun je er als kampeerder vinden, evenals een gezellig ingerichte bar annex restaurant met zicht op het middeleeuws kasteel. De struiken, bloemen en bomen bieden de kampeerder op de meeste plaatsen voldoende schaduw. Via een poortje in de muur van het Chateau bereik je het gratis toegankelijke, gemeentelijke zoutwaterzwembad, welke verwarmd is. Tegenover de camping ligt een grote supermarkt.

Deze ruim opgezette camping ligt in het stadje Hauterives. Le Château heeft een rustige, gezellige en familiaire sfeer in een historische setting. De campinggasten roemen de vriendelijke eigenaren.Geschikt voor invaliden

De struiken en bomen geven de staanplaatsen veel privacy en veel of gedeeltelijk schaduw. De camping biedt kampeerders een koelkast en gasbarbecue te leen aan. Er zijn verschillende accommodaties te huur: een mobilhome, bungalow- of lodgetent, chalet en ‘funflower’. Het terrein van de camping is vlak. Het sanitair is ook geschikt voor invaliden, net als de animatieruimte en het restaurant. Chalet ‘PMR’ is te huur voor invaliden.

Van rivier naar zoutwaterzwembad

Geen vakantie zonder zwem- en waterpartijen. Ga pootjebaden in rivier La Galaure en vang er een visje. Of neem lekker een duik in het buitenzwembad. Spannend: via een poortje in de muur van het château kunnen campinggasten naar het gemeentelijke zoutwaterzwembad. Voor hen gratis toegankelijk. Sport en spel biedt de camping zelf, georganiseerd door het animatieteam (in 4 talen). Zo zijn er sporttoernooien, paardenritjes, speurtochten, thema- en dansavonden en natuurlijk de miniclub. De ouders gaan lekker tennissen, jeu de boulen of golfen (op 20 km afstand van de camping). Of ze laten zich verslaan door de kinderen met tafeltennis.

‘Paleis van de postbode’

Le Château ligt dicht bij de snelweg, dus uitstapjes zijn makkelijk. Bezoek in Hauterives zelf ‘Het ideale Paleis van postbode Cheval’. Deze man bouwde zijn droompaleis van de stenen die hij meebracht van zijn dagelijkse ronde rond Hauterives. Aan de rand van de rivier La Galaure flaneer je door het mooie, bloemige dorpje. Tussendoor doe je boodschappen bij de dorpswinkels en koop je streekproducten op de dinsdagmarkt.

De geiten dansen

Verdwaal (niet) in de doolhoven van Hauterive. Heb je de uitgang gevonden, dan ga je ‘s avonds nog even langs bij de ‘dansende geiten’ (6 km).

Omgeving

Flower-camping Le Château: omgeven door natuurparken

Flower-camping Le Château ligt in het departement Drôme in de prachtige regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het is omgeven door schitterende natuurparken, wat het een ideale bestemming maakt voor natuurliefhebbers.

Wandelen over de Vercors

Flower-camping Le Château ligt op een uur rijden van het bergplateau Vercors, een paradijs voor wandelaars en buitensporters. De grillige kliffen doen denken aan de Grand Canyon. De hoogste top, van 2.341 meter, is de Grand Veymont. De wandeling ernaartoe is goed te doen wanneer je er een dag voor uittrekt. Eenmaal boven word je beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving!

Lees meer over Rhône-Alpen

Naar accommodaties