2.8 sterren

Huttopia Bourg Saint Maurice

FrankrijkRhône-AlpenSavoieBourg-Saint-Maurice  (sitecode 49865)

Huttopia Bourg Saint Maurice

FrankrijkRhône-AlpenSavoieBourg-Saint-Maurice
3 sterren
ErkendCKE

Het trapeziumvormige en overzichtelijk ingedeelde kampeerterrein bevindt zich achter het gemeentelijke sportcomplex. Hier zijn o.a. een zwembad en tennisbanen te vinden. De staanplaatsen liggen op langgerekte velden onder verspreid staande bomen. Er is uitzicht op het omringende berglandschap. Voor campers en tenten zijn aparte gedeelten gereserveerd.

Omgeving

Wie een vakantie op camping Bourg Saint Maurice boekt, geniet de hele reis van een prachtig uitzicht over de Franse bergen. De ligging van deze camping in de natuur is ideaal voor sportievelingen, maar in de kleine bergplaatsjes vind je ook genoeg vermaak voor het hele gezin. Daarnaast ben je niet ver verwijderd van de grenzen van Zwitserland en Italië, dus er is voldoende ruimte voor culturele excursies.

Plezier in de bergen

Verblijf je in de wintermaanden op camping Bourg Saint Maurice? Dan wachten de besneeuwde bergtoppen op je. De omgeving van de camping staat bekend als wintersportgebied waar jong en oud met plezier skiën en snowboarden. In de zomer is het nabijgelegen natuurgebied juist een mooie bestemming voor wandelingen en fietstochten. Nationaal park Vanoise is een van de grootste natuurgebieden van Frankrijk en biedt dan ook een veelzijdig landschap.

Een bezoek aan Zwitserland

Doordat camping Bourg Saint Maurice vlak bij de grens van Zwitserland is gesitueerd, is een bezoek aan het buitenland zo geregeld. De Zwitserse stad Genève ligt op twee uur rijden en staat bekend om zijn grote kunstmusea. De grote kathedraal St. Pierre is ook een belangrijke bezienswaardigheid en torent vol trots boven de rest van de stad uit. Maak ook een wandeling door Parc des Bastions, het indrukwekkende stadspark met vele fonteinen, standbeelden en monumenten.

Activiteiten met het hele gezin

Heb je zin in een frisse duik tijdens je vakantie? Bezoek dan het openbare zwembad in Bourg-Saint-Maurice. Het zwembad is overdekt en verwarmd, dus ook op regenachtige dagen is dit de ideale plek om lekker te zwemmen. Het plaatsje beschikt ook over een bioscoop waar verschillende films draaien die geschikt zijn voor het hele gezin. Je maakt de dag compleet met een etentje in een van de vele lokale restaurants.

Lees meer over Rhône-Alpen

Naar accommodaties