Vakantieparken in Frankrijk

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Frankrijk

2 personen
176 campings gevonden

Bijzondere natuur en bruisende steden bij een vakantiepark in Frankrijk

Onder Nederlanders is een vakantiepark in Frankrijk al jaren de meest populaire vakantiebestemming. Dat is uiteraard niet verwonderlijk, met zo'n uiteenlopend aanbod aan vakantieplekken in één land. Van de idyllische stranden aan de Côte d'Azur tot de bruisende citytripmogelijkheden naar Lyon en Parijs, van sneeuwzekere wintersportvakanties naar de Franse Alpen tot bergbeklimmen in de Pyreneeën. En dat op enkel een paar uur rijden van de Nederlandse grens.

De paarse lavendelvelden van de Provence

In de Zuid-Franse regio de Provence dwaal je door de eindeloze lavendelvelden en proef je de lekkerste Franse rosé. Steden als Marseille, Nice of Toulon liggen binnen handbereik. Bezoek in Marseille bijvoorbeeld de oude haven, geniet van het uitzicht van de bedevaarskerk Notre-Dame de la Garde of vaar met de boot naar het Chateau d’If. Hier zou de graaf van Montecristo gevangen zijn gehouden. Ook de schilderachtige stad Avignon is een aanrader. Met zijn rijkversierde kunst en architectuur kijk je hier je ogen uit. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Palais des Papes. Dit paleis vormde de woonplaats van talrijke pausen in de veertiende eeuw. Het is daarnaast het grootste paleis in de gotische stijl wereldwijd. Naast steden biedt de Provence een verscheidenheid aan wonderschone natuur. Trek vanuit je vakantiepark in Frankrijk bijvoorbeeld naar de Gorges du Verdon. De diepste kloof van het Europese continent heeft een diepte van maar liefst 750 meter. Het wordt dan ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. Ook de Camargue is een aanrader. Hier reis je langs moerassen, rijstvelden en zoutvlaktes vol roze flamingo's, zwarte stieren, witte paarden en honderden trekvogels.

Wintersporten in de Franse Alpen

Wintersporters boeken een vakantiepark in Frankrijk in de buurt van het reusachtige Alpengebergte. Dankzij de hoge ligging van de Alpen zijn de bergen altijd gegarandeerd van sneeuw. Bezoek bijvoorbeeld Paradiski, Les Trois Vallées of Le Grand Massif. Bovendien beschikken de wintersportgebieden over zowel rode, blauwe en zwarte pistes, waardoor iedere wintersporter van elk niveau een uitstekende tijd beleeft in de vakantie.

Een romantische trip naar Parijs

Naast de schitterende natuur biedt Frankrijk tal van bruisende steden voor een geweldige dagtrip. De levendige metropool Parijs kan uiteraard niet ontbreken als het gaat om een stedentrip. Wandel langs de Eiffeltoren, de Champs-Élysées of de Sacré-Cœur. Of bewonder de Mona Lisa in het wereldberoemde Louvre. Strijk vervolgens neer aan de stromende Seine.