Campings bij dorpen in Nederland

Rust en reuring

Hou je van kamperen, maar liever niet in the middle of nowhere? Kies dan voor een camping in de buurt van een dorp. Dan heb je de rust van de natuur én de gemakken van de bebouwde kom. De dorpse omgeving is perfect voor een onbezorgde kampeervakantie met een vleugje cultuur.

Genoeg te doen

In de meeste dorpjes is meer dan genoeg te beleven. Vaak hebben ze een lange en interessante geschiedenis, die je door middel van een wandeling – al dan niet begeleid door een gids – kunt leren kennen. Koop originele cadeaus bij de lokale winkeltjes of bezoek het plaatselijke museum, dat waarschijnlijk een verrassende collectie heeft die je niet gauw zult aantreffen in een van de grote musea. Vergeet niet de VVV ter plaatse te bezoeken om je te laten informeren over alles wat er in de buurt te zien en te doen is. Dat is meestal meer dan je denkt.

Eten en drinken

Knus tafelen in het dorp

Op een dorpscamping zit je doorgaans niet kilometers verwijderd van sfeervolle restaurantjes en (eet)cafés. Je hoeft dus niet elke avond op je campingstelletje te kokkerellen of je toevlucht te nemen tot de campingsnackbar voor een lekkere maaltijd. Ook een fatsoenlijke supermarkt is vaak dichtbij. Wel zo fijn.

Met de kinderen

Kinderen zullen ook de tijd van hun leven hebben op een dorpscamping. Ze kunnen er meer leren over de geschiedenis van bepaalde plekken, genieten van het buitenleven of zich simpelweg laten vermaken bij de animatie. De veilige omgeving van een dorpscamping is ideaal voor het hele gezin.

Hoe vind ik een mooi dorp met daarbij een camping?

Daarbij helpen we je graag een handje. Hieronder hebben we een vijftal dorpen mooie dorpen opgenoemd met daarbij in een straal van 10 kilometer een camping. Ben je een ANWB Kampeerkaart CKE-houder? Vergeet dan niet te kijken of deze campings CKE-korting aanbieden.