Kamperen met huisdieren

Het liefst neem je jouw trouwe viervoeter gewoon mee op pad en ontdek je al het moois wat Europa te bieden heeft, samen. Dat kan, heerlijk! In de natuur, rennen door de plassen of een frisse duik in de zee. Een dure kennel of dierenoppas is overbodig!

Diervriendelijke campings

Aan zee of in het bos, ruim opgezet of overzichtelijk en knus: kamperen met huisdieren kan op tal van campings in Nederland en Europa. ANWB heeft een uitgebreid aanbod van kampeerlocaties waar de hond welkom is. Met behulp van de zoekfunctie op de website krijg je een compleet overzicht van campings waar honden zijn toegestaan.

Campings waar honden zijn toegestaan

Waarom je huisdier meenemen naar de camping?

Een andere omgeving is niet makkelijk voor een huisdier. Honden worden mogelijk onrustig in een kennel of op een logeeradres. Daarom is het fijn als jouw trouwe maatje gewoon mee kan op vakantie. Wel onbekend terrein, maar gelukkig ook bekende gezichten. Kamperen met huisdieren is bovendien een prima manier om in contact te komen met andere campinggasten. Voor je het weet hebben de kinderen en de hond nieuwe vriendjes gemaakt. Zo kun je samen gaan groepswandelen of leuke activiteiten organiseren die geschikt zijn voor mens en dier!

Welke extra's hebben diervriendelijke campings?

Op diervriendelijke campings zijn alle faciliteiten aanwezig die kamperen met huisdieren mogelijk maken. Campings waar honden welkom zijn hebben bijvoorbeeld een apart hondentoilet of uitlaatveld en een hondendouche. Er zijn zelfs campings die een behendigheidsparcours hebben. Verder zorgt de natuur voor het nodige vermaak. De hond kan lekker rennen op het strand, zwemmen in een natuurplas of speuren in het bos. En na een avontuurlijke dag in de buitenlucht rust jouw lieve viervoeter uit in zijn bench.

Waar moet je rekening mee houden?

Campings waar je de hond mee mag nemen, hanteren vaak bepaalde regels. Dit om het verblijf voor alle campinggasten aangenaam te maken, ook voor de vakantiegangers zonder een hond. Op veel campings moet je de hond aanlijnen. Daarnaast hanteren campings vaak een maximum aan huisdieren dat je per kampeerplek mee mag brengen. De campingeigenaar kan je vertellen wat de precieze voorwaarden zijn. Denk verder ook aan het klimaat. Een warme auto, camper of caravan is voor een hond niet prettig. Dan kan een verkoelend vest of mat uitkomst bieden. Vergeet ook niet om voor een vakantie in het buitenland het dierenpaspoort met een actueel overzicht van de vaccinaties mee te nemen.

Kamperen met huisdieren en korting

Ben je in het bezit van de ANWB Kampeerkaart CKE? Dan krijg je bij de volgende diervriendelijke campings ook nog eens mooie kortingen!

Nog geen ANWB Kampeerkaart CKE in huis? Vraag er dan nu eentje aan en geniet van korting en vele andere extra's!

ANWB Kampeerkaart CKE