Zorgeloos kamperen op een seniorencamping

Veel rust en ruimte, en van alle gemakken voorzien; dat is kamperen op een seniorencamping. Veel campings in het aanbod van ANWB houden rekening met de wensen van actieve ouderen, zoals een prachtige locatie en goede voorzieningen. Voor de avontuurlijke senioren zijn er bovendien zeer comfortabele campings voor onderweg.

Prachtige omgeving en gemoedelijke sfeer

Eenmaal gepensioneerd is er alle tijd om te genieten van het leven. Dat lukt zeker tijdens het kamperen op een seniorencamping. In Nederland of over de grens. Met name natuur- en charmecampings zijn voor senioren een aanrader vanwege de gastvrijheid, geweldige ligging en zeeën van ruimte. De staanplaatsen hebben voldoende plek voor een voortent en/of luifel, zodat je een comfortabel vakantieplekje creëert. Fijn wanneer je een aantal weken of zelfs langer op dezelfde plek blijft. Geen eigen kampeermiddel? Veel campings die geschikt zijn voor senioren hebben compleet ingerichte huuraccommodaties voor een onbezorgde vakantie.

Camping voor onderweg

Veel senioren kopen na hun pensioen een camper om rond te touren. Dan is het wel zo fijn dat je onderweg verblijft op campings met goede (basis)voorzieningen. Campings dicht in de buurt van een mooie stad bijvoorbeeld of een populaire attractie. De campings voor onderweg van ANWB liggen nooit meer dan 20 kilometer van de snelweg, dus je hoeft niet lang te zoeken. Dit zijn fijne kampeerlocaties om de batterij op te laden, zodat je de reis vol energie vervolgt. Reserveren is op deze doorreiscampings in het hoogseizoen wel verstandig.

Goede voorzieningen

Als je gaat kamperen op een seniorencamping mag je verwachten dat de voorzieningen uitstekend zijn. Van het sanitair tot de horeca; alles is goed geregeld. Als je minder goed ter been bent, is het prettig dat de douche en het toilet hierop zijn aangepast. Veel campings in het aanbod hebben ook een restaurant, bar en campingwinkel, zodat je nergens omkijken naar hebt.

Gepast vermaak

Op een camping voor senioren is het vermaak aangepast op de behoefte van actieve ouderen. In de omgeving zijn veel mooie wandel- en fietsroutes en op de camping huur je makkelijk een (elektrische) fiets. Na een actieve dag in de buitenlucht is het heerlijk om te ontspannen in een verwarmd zwembad, of met een potje tennis of jeu de boules. In de avonduren is het op seniorencampings vaak wat rustiger. Er zijn wel campings die animatie voor volwassenen aanbieden, zoals liveoptredens, bingoavonden of dansvoorstellingen.

Bekijk alle campings op ANWB Camping!

Alle ANWB campings