De mooiste autoroutes ter wereld

Op deze plaatsen maak je de mooiste autoroutes

De autorondreis is de Koningin van de Vakantie. Zelf bepalen waar en wanneer je rijdt, eet of slaapt geeft een machtig gevoel van vrijheid. We zochten de mooiste gebieden voor een autoroute uit. We hebben ze onderverdeeld per continent, zodat je zelf kunt bepalen of je dichtbij of ver weg in de (huur)auto stapt! Veel plezier met wegdromen....

Dit is een echte autoroute, echt waar...

De mooiste autoroutes in Europa

Allereerst doken we in Europa die we hebben opgesplitst in noord, oost, zuid en west. Enorm veel mooie autoroutes kwamen naar boven, waar wil jij naartoe?

Noorwegen: route naar noordelijkste punt, naar de Noordkaap van Europa

Als je van Alta (in de kop van Noorwegen) naar de Noordkaap rijdt, is je reis het doel. De Noordkaap zelf is niet meer dan een (vooruit, imposante) zeeklif met daarop een bezoekerscentrum. Onderweg koers je door de oneindige toendra’s van Noors Lapland, passeer je glasheldere fjorden & woest gebergte en moet je regelmatig op de rem staan voor een kudde rendieren. Verplicht lezen: Nooit meer slapen van W.F. Hermans, dat zich afspeelt in deze streken.

  • Tip 1: Rij niet weer helemaal terug maar neem de Hurtigruten (postboot) van Honningsvåg naar Alta. De auto kan mee.
  • Tip 2: Beste reistijd: half mei tot eind juni, de periode van de middernachtzon
  • Tip 3: Huur een auto met ledenvoordeel via de ANWB
Lees meer

Top campings in Noorwegen:

Baltische staten: rondreis vanuit Vilnius

Nog meer wegen, wanneer houdt het op?

Deze autoroute voert door een wereld die dichtbij lijkt (uurtje vliegen, in Estland betalen met de euro) maar toch totaal anders is. Vanwege de taal, de sfeer en de ongerepte bossen. Beklim de indrukwekkende Kruisberg in Litouwen, ga op zoek naar Jugendstil in de Letse hoofdstad Riga (‘Parijs van het Oosten’) en dineer in een middeleeuws restaurant in Tallinn. Daarna terug langs de kust.

  • Tip: Favoriet souvenir: barnsteen