Kampeervakantie op maat op themacampings

Wil jij een kampeervakantie op maat, passend bij je persoonlijke behoefte, een bijzondere hobby of levensfilosofie? Kies dan voor een van de themacampings van ANWB.

Kindercampings

Ideaal als themacamping voor een onbezorgde familievakantie: de kindercamping. Het kampeerterrein is veilig, met veel ruimte om te spelen. Ook is het sanitair aangepast: de wc's en wasbakken zijn lager en het interieur is vrolijk. Verder heeft de kindercamping familiedouches en zijn er aparte verschoonruimtes voor baby's. Een kindercamping biedt vermaak voor alle leeftijden, zoals een mooi zwemparadijs, speeltuin en animatieprogramma.

Charmecampings

Rustzoekers worden op hun wenken bediend op een charmecamping. Hier staat de natuur centraal en geniet je optimaal van de rust, ruimte en fraaie landschappen. Je verblijft op een bijzondere plek, zoals een groot landgoed, een oude kasteeltuin of bij een rustieke boerderij. Verder is een persoonlijke aanpak op de charmecamping belangrijk. De beheerder staat altijd voor je klaar, bijvoorbeeld om tips te geven over mooie bezienswaardigheden in de omgeving.

Naturistencampings

Nergens ervaar je meer het gevoel van vrijheid als op een naturistencamping. Deze themacampings liggen op een beschutte plek aan zee of in een bosrijke omgeving. De privacy is gewaarborgd zodat je vrij in je blootje rond kunt lopen. Op naturistencampings is hygiëne extra belangrijk. Verder hebben veel naturistencampings een zwembad, sauna en/of stoombad.

Motorcampings

Kom gelijkgestemden tegen op motorcampings!

Voor motorrijders is het fijn om een kampeerplek te hebben waar je gelijkgestemde avonturiers tegenkomt. Op motorcampings is dit het geval en is groepskamperen vaak mogelijk. Vaak is er een stalling of werkplaats om de motor veilig neer te zetten. Op motorcampings heerst een ongedwongen sfeer en weet de eigenaar je alles te vertellen over mooie routes in de omgeving.

Glamping

Op campings met glamping als thema geniet jij als kampeerder van een luxe vakantie. Dat kan op een ruime staanplaats met privésanitair of in een bijzondere huuraccommodatie die van alle gemakken is voorzien. Sowieso heb je op deze vijfsterrencampings nergens omkijken naar, want alles is aanwezig, van een gevarieerde keus aan horeca tot een campingwinkel. Het vermaak is uitgebreid; naast een zwemparadijs en animatieprogramma voor gezinnen zijn er vaak wellnessfaciliteiten.

Andere themacampings

Naast bovengenoemde voorbeelden zijn er tal van andere campings met een specifiek thema. Bijvoorbeeld christelijk-georiënteerde campings die kerkdiensten en andere inspirerende activiteiten organiseren, of natuurkampeerterreinen voor als je back to basic wilt kamperen. Er zijn ook minicampings, speciaal voor rustzoekers, en ANWB Erkende Campings, waarvan je zeker weet dat ze minimaal drie sterren hebben.

Bekijk alle thema's op ANWB Camping

Kijk verder