De voordelen van kamperen in het laagseizoen

Een schitterende natuur om optimaal van te genieten, veel rust en stilte, minder drukte op toeristische plekken en lagere tarieven; dat zijn de voordelen van kamperen in het laagseizoen!

Wist je dat campings die aangesloten zijn bij de ANWB Kampeerkaart CKE in het laagseizoen extra korting geven? Ben je in het bezit van de ANWB Kampeerkaart CKE dan verblijf je hier dus extra voordelig. In het laagseizoen kampeer je met z’n tweeën al voor €10,- per nacht. Vraag je kaart aan op anwb.nl/cke.

Wanneer is het laagseizoen en voor wie?

Voor de meeste campings zijn de maanden juli en augustus het hoogseizoen. Er zijn campings die ook een tussenseizoen hanteren, meestal in de maanden mei, juni en september. De maanden januari tot en met april en oktober tot en met december worden gezien als het laagseizoen. Campings in een wintersportgebied hanteren mogelijk een ander laagseizoen, wanneer zij bijvoorbeeld skivoorzieningen en verwarmd sanitair hebben. Wanneer is een kampeervakantie in het laagseizoen ideaal?

  • Als je met pensioen bent of je werkgever de vakanties wil spreiden.
  • Als je (nog) geen (schoolgaande) kinderen hebt.

De natuur op zijn mooist

Een van de voordelen van kamperen in het laagseizoen is dat de natuur dan vaak op zijn mooist is. In het voorjaar komt alles tot leven. Je geniet van fotogenieke landschappen met frisgroene bomen, kleurrijke bloemenvelden en nieuw leven in de uitgestrekte weilanden. In het najaar maakt de natuur zich klaar voor de winter. Voordat de blaadjes vallen, kleuren de bomen eerst geel, oranje of rood. Een geweldig decor om te wandelen of fietsen. En zelfs in de wintermaanden heeft de natuur genoeg te bieden, zeker in bergachtige gebieden. Sneeuw en ijs creëren dan een magisch winterwonderland.

Aangename temperaturen

Een van de voordelen van kamperen in het laagseizoen is ook dat de temperatuur vaak een stuk aangenamer is dan in de hete zomermaanden. In het voorjaar is het nog niet snikheet in de zon. En in het vroege najaar is het buiten ook goed toeven en is de zonkracht een stuk lager dus minder kans op verbranden.

Drukte vermijden

Geen of nauwelijks wachtrijen bij musea of pretparken en geen overvolle wandel- en fietspaden; een belangrijk voordeel van kamperen in het laagseizoen is dat je de drukte vermijdt. Geen toegestroomde toeristen en de lokale bevolking werkt of zit op school. Ook is er veel meer ruimte op de terrassen.

Voordelig kamperen

In het laagseizoen is de vraag naar een kampeerplek vaak een stuk kleiner. Om toch gasten te trekken, passen campings hun prijzen aan. Ideaal als je niet bent gebonden aan de standaard vakantieperiodes. Bovendien is het op de camping een stuk rustiger. Zo heb je meer kans op een mooie kampeerplaats met een prachtig uitzicht.

Vind en boek nu jouw ideale kampeervakantie op ANWB Camping

Ook in het naseizoen geniet je van de voordelen en kortingen die de ANWB Kampeerkaart CKE te bieden heeft.

ANWB Kampeerkaart CKE