Verlangen naar het Zuiden

In Karinthië geniet je volop van natuur, vrijheid en het milde klimaat van het ‘dichtstbijzijnde zuiden’. Voel de warmte van de zon op je huid, bewonder de bergen en neem een verkoelende duik in de meren. Op de ruim 100 campings, met 16000 standplaatsen, vindt iedereen zijn favoriete plek. En zo zijn er nog veel meer redenen voor een kampeervakantie in Karinthië, het zonnige zuiden van Oostenrijk.

Kampeerders in Karinthië en het gebied eromheen genieten op allerlei manieren van de glooiende bergen en diepblauwe meren. Grote en kleine wandelaars halen hun hart op wanneer ze naar de bergtoppen gaan. De vele recreatieve wandelroutes beginnen vaak vlak bij de camping. Ze liggen op alle denkbare hoogtes, zijn gezinsvriendelijk en vaak zelfs begaanbaar met de kinderwagen. Ook als je graag fietst, klimt of zwemt, ben je hier precies op de goede plek. Het milde klimaat aan de zuidzijde van de Alpen met veel zonnige dagen zorgt voor veelzijdige vakanties vol avonturen.

Prachtige natuur in Karinthië

Altijd in beweging

Zit je liever op een trekking fiets, mountainbike of elektrische fiets? Karinthië heeft voor elk type fietser wat wils. Tijdens de fietstocht ‘Große Kärnten Seen-Schleife’ fiets je in een grote lus rond de Karinthische meren. De 340 kilometer lange route heeft de vorm van een acht en loopt afwisselend langs tien meren en de oevers van de rivier de Gail of Drau met idyllische uitkijkpunten. Dankzij de '8-vorm' stel je je individuele fietsroute helemaal naar eigen wens samen. Vijf verschillende tochten met een lengte van 4 tot 55 kilometer verbinden alle meren van de regio. De routes zijn uitstekend bewegwijzerd, en ook de gps-tracks en gratis kaarten zijn heel handig. https://kaernten.at/seenschleife/

De omgeving van Karinthië leent zich perfect voor fietsvakanties!

Energiek op weg per e-bike

Langs de fietsroutes vind je vijftig 'Kärnten rent-e-bike' verhuurlocaties met 1000 huurfietsen, inclusief e-bikes en oplaadpunten. Hier huur je heel gemakkelijk een fiets en aan het eind van de tocht lever je deze weer in bij een willekeurige 'Kärnten rent-e-bike' locatie. Onderweg kom je rustplekken tegen met mooie uitzichten. Ook kun je tussendoor een boottochtje maken om weer nieuwe energie op te doen. Krijg je trek? Op naar een van de traditionele herbergen, eetgelegenheden en restaurants met verse, regionale producten, die de verschillende gerechten van het gebied tussen de Alpen en Adriatische Zee vertegenwoordigen. Info: https://kaernten-rent-ebike.at)

Wandelen, kanoën en klimmen

De fantastische combinatie van bergen en warme meren om in te zwemmen zorgt ervoor dat actief genieten hier aan de orde van de dag is. Er zijn veel recreatieve wandelroutes die je leiden naar schitterende paden op verschillende hoogtes. Wil je het hogerop zoeken, start dan je tocht op de hoogste berg van Oostenrijk; de 3798 meter hoge Großglockner. Hier begint de Alpe-Adria-Trail, met een lengte van 750 kilometer en 43 dagetappes de langste wandelroute van Karinthië. Maar weinig mensen leggen de hele trail in één stuk af: de meeste kiezen, afhankelijk van hun wensen, een paar etappes.

Karinthië: dé plek voor een actieve vakantie

Als je liever een makkelijkere wandeling wilt maken, probeer dan de Karinthische Slow Trails. Dat zijn in totaal elf korte wandelingen vlakbij de Karinthische meren. Ze zijn nooit langer dan tien kilometer en het hoogteverschil is maximaal 300 meter. Elke trail heeft een eigen karakter, een eigen verhaal. Soms met een mystieke sfeer, soms met architectonisch interessante elementen en soms met verbluffende vergezichten. Zin in iets anders? Dan is de ‘Draupaddelweg’ - in een kano of kajak over de langste en grootste rivier van Karinthië glijden - een aanrader. Ook zijn er natuurlijk talrijke spannende klimmogelijkheden met verschillende moeilijkheidsgraden in de bergen van Karinthië.

Naar het campingaanbod

ANWB Kampeerkaart CKE

Ben je in het bezit van de ANWB Kampeerkaart CKE? Bekijk dan de lijst met campings met CKE-voordeel.

Bekijk campings