Gezinscampings

  • De leukste gezinscampings
  • Geselecteerd door de ANWB

Gezinscampings

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Familiecamping: onvergetelijke vakanties op de mooiste Europese bestemmingen

Op een familiecamping draait het om het gezin. Kinderen die lekker kunnen zwemmen of worden vermaakt door een animatieteam terwijl de ouders een balletje slaan op de tennisbaan of zich ontspannen met een goed boek aan het strand. Verder zijn de faciliteiten uitstekend en afgestemd op de behoefte van gezinnen.

Comfortabele campings met veel voorzieningen

Familiecampings zijn er in allerlei soorten en maten. Van klein en charmant tot ruim opgezet. De kleine gezinscampings hebben maximaal 60 plaatsen en zijn zeer overzichtelijk. Deze locaties hebben goede basisvoorzieningen en sanitaire faciliteiten, maar geen uitgebreid vermaak. Hier staat vooral de prachtige omgeving centraal. Dit zijn prettige campings wanneer je op doorreis bent. Kies je voor een grote gezinscamping, met 250 tot meer dan 500 plaatsen, dan zijn de sanitaire faciliteiten ruim opgezet, en is er een campingwinkel en eetgelegenheid, plus een groter aanbod aan huuraccommodaties. Daarnaast beschikken de staanplaatsen veelal ook over net dat extra beetje ruimte waardoor er nog een extra tentje kan worden opgezet. Ook zijn de zwem- en speelmogelijkheden hier veelal uitgebreid. Je hebt veel bewegingsvrijheid en je hebt alle nodige voorzieningen in de buurt.

Vermaak op en rond een gezinscamping

Een onbezorgde vakantie op een familiecamping vraagt zeker in de zomer om de mogelijkheid om te zwemmen. Daarom hebben veel gezinscampings een zwembad een zwembad met een spannend aan glijbanen en duikplanken. Voor de allerkleinste kampeerders is er natuurlijk ook waterpret in de vorm van een peuterbad. Met behulp van de zoekfunctie kun je ook die campings selecteren waar veel vermaak is. Animatie, speeltuinen en sportvelden voor de kinderen en wellicht sauna of wellness-mogelijkheden voor jezelf. Verder zijn de gezinscampings door hun ligging een prima vertrekpunt voor mooie dagtrips naar historische bezienswaardigheden of sportieve uitjes in de omgeving. Veel campings liggen midden in de natuur of aan het water, dus een fiets-, wandel- of kanotocht is zo gepland!