1.5 sterren

Camping Parco Rurale Alture di Polazzo

ItaliëFriuli-Venezia-GiuliaGoriziaFogliano Redipuglia  (sitecode 76042)

Camping Parco Rurale Alture di Polazzo

ItaliëFriuli-Venezia-GiuliaGoriziaFogliano Redipuglia
1.5 sterren
Klein

Terrein bij een actief biologisch agrarisch bedrijf met veel dieren en fruit- en groenteteelt. Op 100 ha worden koeien, schapen en ezels gehouden. De licht glooiende camping, die het eco-label bezit, ligt aan het einde van een onverharde doodlopende weg op een hoogte van 114 m in een beschermd natuurgebied. De staanplaatsen op gras kijken uit over het glooiende terrein. Er is een opbouwzwembad en een speeltuin. Campers zijn niet toegestaan.

Parco Rurale Alture di Polazzo is een biologische boerderij in een beschermd natuurgebied, dicht bij de Sloveense grens. De camping is een ideale bestemming voor kampeerders die houden van de natuur, gezond eten en rust.

De camping ligt in een afgelegen gebied diep in de Karst, op twee kilometer van het dichtstbijzijnde dorp. In deze rustige en natuurlijke omgeving staat duurzaam toerisme centraal. Door alle milieuvriendelijke maatregelen bezit het agrarische bedrijf het ecolabel.

Duurzame camping
Het grasrijke campinggedeelte bestaat uit 16 staanplaatsen van rond de 80 m2 en is geschikt voor tenten en caravans. Vanaf je kampeerplek op 114 meter hoogte kijk je uit over het licht glooiende terrein. In lijn met de filosofie van de biologische boerderij voldoen de (essentiële) diensten aan de eisen voor duurzaamheid en energiebesparing: sanitair met mindervalidenvoorzieningen, stroomaansluiting van maximaal 2 ampère en gescheiden afvalinzameling. Voor degenen die het nodig hebben, heeft het hele gebied wifi-dekking. De biologische vakantieboerderij verhuurt daarnaast comfortabele appartementen voor koppels en families.

Faciliteiten
De kleinschalige en gezinsvriendelijke camping beschikt over meerdere faciliteiten om je verblijf te veraangenamen: verwarmd zwembad met terras, barbecuevoorzieningen, groot speel- en sportterrein voor kinderen, eco-vriendelijke wasmachines en laadpalen voor elektrische auto’s.

Activiteiten
Wil je meer te weten komen over het boerenleven en de omringende natuur? Stap dan aan boord van de elektrische Agribus. Deze boerderijsafari voert je door het ruige terrein van de Karst, waar koeien, ezels en schapen vrolijk rondlopen. Ook leer je bij over verschillende onderdelen van de boerderij. Verplichte (en lekkere) kost: het uitproberen van biologische producten van eigen bodem, zoals wijn, kaas, groente en fruit. Daarnaast organiseert de camping ezeltochten, begeleide fietstochten en nordic walking-excursies.

Lees meer over Friuli-Venezia-Giulia