9568 campings in 27 landen

 • Grootste aanbod te boeken campings
 • 250.000+ campingreviews
 • Vertrouwd via ANWB
2928 campings gevonden

Kleine campings in Italië

  Zoek je een kalme camping waar alles op loopafstand is? Dan is een kleine camping in Italië de perfecte keuze. Hier vind je geen massaal entertainment, maar een persoonlijke behandeling en rustige sfeer. Je maakt even een praatje met de eigenaar of geniet van de stilte. Vaak liggen deze campings in de prachtige natuur. Andere kleine campings liggen vlak bij de zee, zodat je altijd een duik kan nemen. In ieder geval heeft ANWB Camping een ruim aanbod aan kleine campings in Italië!

  Kleinschalig en rustig

  Bij ANWB Camping betekent een kleine camping maximaal 60 staanplaatsen. Dat betekent een relaxte ervaring. Hier kan je je buren echt leren kennen, of juist je eigen oase creëren. De campinghouders hebben tijd om je te adviseren over de omgeving of om je vragen te beantwoorden. Er is geen supermarkt of discotheek, maar wel stilte en schone lucht. Dat betekent ongestoord vakantie vieren.

  Kleine campings in de Italiaanse natuur

  Veel van onze kleine campings in Italië zijn erg geschikt voor natuurliefhebbers. Ze liggen bijvoorbeeld in een vallei met uitzicht op machtige bergen, in een bos waar je op avontuur kan of aan een riviertje waar de kinderen een dam kunnen bouwen. Je hoort de vogels fluiten en bladeren ruisen. Als je een eindje wil gaan wandelen, hoef je zeker niet eerst de auto te pakken. Je loopt zo van de camping af de natuur in en begint je tocht.

  Kleine campings aan zee

  Italië kent een lange kustlijn. Veel kleine campings zijn dan ook aan de zee gelegen. Dat betekent dat je, welke plaats je ook kiest, altijd vlak bij het water bent. Je rekt je ’s ochtends eens even uit en loopt meteen de zee in. Het ultieme vakantiegevoel.

  Kleine campings van ANWB in Italië

  Italië is een echt kampeerland, met veel kleine campings. De natuur is er bijvoorbeeld indrukwekkend. Of je camping nou gelegen is tussen de glooiende heuvels, aan de azuurblauwe zee of in een machtig bos; je kan er perfect wandelen of fietsen.

  Natuurlijk staat dit land ook bekend om zijn rijke cultuur en historie. Niet alleen de heersers van de oudheid, de Romeinen, komen hier vandaan. Ook de Renaissance vond hier bijvoorbeeld zijn oorsprong. Deze en andere roemruchte tijdperken hebben overal in het land sporen achtergelaten. Dit verken je allemaal vanaf je kleine camping in Italië.

  Vergeet ook niet dat je hier heerlijk kan eten. Bij de Italiaanse keuken denk je natuurlijk meteen aan pizza, pesto en pasta. Het is echter ook zeker de moeite waard om minder bekende specialiteiten te proberen! Uit dit land komen de beste groenten, vleesspecialiteiten en kazen. Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit hiervan, kunnen de Italianen met weinig ingrediënten een heerlijke topmaaltijd bereiden. Je drinkt hier natuurlijk lekkere wijn uit de streek bij.

   

  iDeal Mastercard Visa