Vakantiehuizen bij Lago Maggiore

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen bij Lago Maggiore

Wissen
2 personen
0 campings gevonden

Actieve vakantie? Boek een vakantiehuis bij Lago Maggiore

Een vakantiehuis bij Lago Maggiore is al jaren een populaire bestemming, vooral onder vakantiegangers die graag ontspanning combineren met diverse activiteiten. Watersporten als windsurfen, zeilen en zwemmen vinden op het meer plaats, terwijl in de omgeving onder andere gewandeld, gefietst en geklommen kan worden. Het 212 vierkante kilometer grote Lago Maggiore ligt in de Alpen; de punt vind je in Zwitserland en het grootste gedeelte ligt in de Italiaanse regio’s Piëmont (westelijke oever) en Lombardije (oostelijke oever). Helderblauw water, bergen, lekker eten; wat wil je nog meer?

Wandelliefhebbers en waterratten

Wandelen doe je in natuurpark Val Grande. Voor ieder wandelniveau is er wel een route te vinden, van een korte bergwandeling tot een meerdaagse trektocht. Het gebied is grotendeels onbewoond, op een enkele berghut en het plaatsje Cicogna na, wat zorgt voor een grote diversiteit aan flora en fauna. Een dag aan het water doorbrengen? Aan het Lago Maggiore vind je grote badplaatsen als Verbania, Tessina en Brissago en een van de mooiste stranden ligt bij Cannero.

Een indrukwekkende treinrit

Forenzen met de trein in Nederland is een hele andere ervaring dan een treinrit door de Centovalli, de honderd dalen. In een kleine 2 uur brengt de trein je van het Zwitserse Locarno naar het Italiaanse Domodossola of andersom. De trein tuft door indrukwekkende landschappen en onderweg is er genoeg te zien. Het traject wordt dan ook door velen beschouwd als een van de mooiste van Europa.