4 sterren

Camping Baia Verde

ItaliëLombardijeBresciaManerba del Garda  (sitecode 45720)

Camping Baia Verde

ItaliëLombardijeBresciaManerba del Garda
4 sterren
Erkend

Alle staanplaatsen op het vlakke kampeerterrein beschikken over een waterpunt. De camping heeft een gevarieerde begroeiing met veel bloemen. Één sanitairgebouw heeft een dakterras met jacuzzi. Naast het speels aangelegde zwembad ligt het kleuterbad (50 m²) Buiten de baden staan ligstoelen en parasols. Het verzorgde strand heeft een diepte van 15 m en een lengte van 150 m. Ligbedden met parasols zijn te huur.

Comfort, lekker sporten en uitrusten in de schaduw, als je al niet voor een verfrissende duik in het nabijgelegen Gardameer gaat. Camping Baia Verde is een middelgrote luxe viersterren familiecamping.

Elke moderne, goed onderhouden kampeerplaats van Camping Baia Verde is omgeven door kleurrijke oleanders en heeft een eigen watertappunt en stroomvoorziening.

Luxe

Naast de standaard ruime en schaduwrijke kampeerplekken, kan je ook luxer kamperen op een staanplaats met eigen sanitair. Of zelfs glampen in een van de compleet ingerichte tenten met houten vloer, eigen badkamer en keuken. In de mobilhomes van de camping geniet je van airconditioning. En in de nieuwe ecohuisjes draag je bij aan de natuur, terwijl je alsnog van alle comfort geniet.

Groen en ontspanning

Extra rust vind je op de extra groene staanplaatsen vlakbij het Gardameer, onder lommerrijke vijftig jaar oude bomen. Samen kan je heerlijk ontspannen in de jacuzzi op het dakterras van een van de campinggebouwen, inclusief prachtig uitzicht over de omgeving. Na een potje beachvolleybal kan je een verfrissende duik nemen in het idyllische laguneachtige zwembad met whirlpool.

Waterpret voor het hele gezin

Voor de kinderen is er een apart kinderbad met speelfontein, een speeltuin en een animatieteam. In nog geen tien minuten loop je met het hele gezin naar het Gardameer. Hier kan je onder andere pootjebaden, kanoën, waterfietsen, snorkelen en door het langzaam aflopende strand is het ideaal voor kleine kinderen.

Zorgeloos op vakantie

De camping denkt graag mee, zo boeken ze als je wil een boottocht op het Gardameer. Op Camping Baia Verde, waar veel Nederlanders komen, zijn ze gewend je zorgen uit handen te nemen. Ze spreken Engels en Duits, er is gratis wifi, er zijn uitgebreide droog- en wasfaciliteiten en een eigen restaurantje en minmarktje. Voor nog meer keus in restaurants hoef je niet verder dan honderd meter te lopen.

Omgeving

Het vakantiegevoel op Camping Baia Verde start al bij het uitzicht op de uitgestrekte olijfgaarden, waar uitstekende olijfolie uit wordt gewonnen die ook ter plekke te koop is.

Smul van lokale specialiteiten

In het pittoreske nabijgelegen dorpje Manerba del Garda kan je genieten van vele andere lokale specialiteiten. Naast olijfolie zijn dat onder andere truffels en lokale wijn. Tijdens het evenement I prodotti della Valtenesi kan je bij zestien verschillende restaurants delicatessen uitproberen, van worst tot vis uit het Gardameer.

Sportief in het groen

Een andere geliefde activiteit in het dorpje is de beklimming van de Rocca di Manerba, een 218 meter hoge rots. Bovenop vind je een nieuw bezoekerscentrum en museum met informatie over het natuurpark en de archeologische vondsten op Rocca di Manerba. Maar de mooiste beloning is het prachtige uitzicht op het Gardameer. De heuvelachtige omgeving is ook heel geschikt om te mountainbiken.

Het Gardameer

Het Gardameer nodigt natuurlijk uit tot watersporten. Je kan zelf op avontuur gaan, of bijvoorbeeld een cursus suppen volgen. Bij laag water kan je naar het eilandje San Biagio lopen, of gewoon lekker de boot nemen. Hier kan je heerlijk uitrusten op de uitgestrekte graswijde terwijl de konijntjes om je heen dartelen.

Op natuuravontuur

Zin om erop uit te trekken? Op drie kwartier rijden zit avonturenpark Parco Naturo Viva: een zoölogisch natuurpark met dierentuin, safari- en dinosaurussenpark. Hier valt te leren over ruim 1500 dieren. Liefhebbers van groen kunnen ook goed terecht bij Park Sigurta, ook drie kwartier van Camping Baia Verde. Hier bewonder je, afhankelijk van het seizoen, tulpen, irissen, rozen, lelies en asters. Een pittoreske wandeling leidt je langs 18 vijvers en meren, een bekroond doolhof, een kruidentuin, kinderboerderij en buxussen in meer dan 40.000 surrealistische vormen.

Lees meer over Lombardije