Campings in Noord-Italië

2 personen
657 campings gevonden

Camping Noord-Italië 

Noord-Italië heeft de kampeerder veel te bieden. De regio beschikt over zeer uiteenlopende landschappen en trekt een gevarieerd vakantiepubliek. Erg geliefd is het Gardameer. Rond het grootste meer van Italië barst het van de familiecampings. Gezinnen, maar ook watersportliefhebbers komen hier graag kamperen. Lombardije is wellicht de meest populaire vakantiestreek in Noord-Italië en beschikt met prachtige steden, indrukwekkende bergen en schitterende meren over toeristenmagneten van de bovenste plank. De meeste campings in Lombardije liggen rond de grootste en meest bezochte meren van Italië: Lago Maggiore, het Gardameer en het Comomeer.

Bergen

In het uiterste noorden ligt Trentino-Alto Adige, een streek omringd door de Alpen en Dolomieten en de meer actieve vakantieganger trekt. Wandelen, mountainbiken, klimmen en paragliden: het kan in dit deel van Noord-Italië allemaal. Ook Valle-d'Aosta en Piemonte in het noordwesten liggen adembenemend mooi in de bergen. Vanaf de kleine en rustige campings maak je de mooiste en meest avontuurlijke tochten door de fabelachtige natuur.

Cinque Terre, Venetië en het culinaire hart

Maar ook aan de Ligurische kust met zijn milde zeeklimaat liggen veel campings. De schilderachtige Italiaanse Rivièra is rijkelijk bedeeld met brede zandstranden en gezellige badplaatsen. Het spectaculairst gelegen is werelderfgoed Cinque Terre, vijf dorpjes aan de inham van een rotsige kust. Ware campingparadijzen in Noord-Italië – denk aan wellness, aquaparken en animatie- vind je in Veneto. Omgeven door zon, zee en strand tref je hier tal van luxueuze kampeerdorpen. Bovendien ligt het romantische Venetië op steenworp afstand. Smulpapen zitten goed in Emilia-Romagna, het culinaire hart van Italië. Hier bestaat de lokroep van de verfijnde Italiaanse keuken onder meer uit parmaham, truffels, Parmezaanse kaas en Lambrusco. Zonaanbidders kiezen in deze streek voor strandcampings in badplaatsen als Rimini en Riccione. Ook Friuli-Venezia Giulia trekt voornamelijk strandgangers. De meeste campings liggen dan ook aan de Adriatische Zee, waar je geniet van het heerlijke, Italiaanse klimaat en rondslentert in gezellige badplaatsen.