Vakantiehuizen in Italië

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Italië

2 personen
144 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Genieten van la dolce vita in een vakantiehuis in Italië

Italië is onderverdeeld in twintig regio’s en iedere streek heeft zijn eigen culinaire specialiteiten, uiteenlopende landschappen en toeristische trekpleisters. Wat echter vrijwel alle Italianen gemeen hebben, is dat ze weten hoe te genieten van het leven. Wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Italië krijg je hier ongetwijfeld wat van mee.

Een heerlijk klimaat

De vele zonnige dagen dragen vast en zeker bij aan het levensgeluk van de Italianen. In het grootste deel van het land heerst een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. Het klimaat in de noordelijke regio’s van Italië lijkt meer op dat van Nederland, alleen daalt het kwik hier in de wintermaanden nog iets meer, terwijl het in de zomer wat verder stijgt. In welk seizoen je ook naar een vakantiehuis in Italië gaat, er is altijd wat te doen. Het voorjaar is de perfecte tijd om stedentrips te maken naar plaatsen als Florence en Rome, in de winter ga je skiën in het noorden of genieten van het zachtere klimaat op Sicilië en in de zomer lonkt het strand.

7600 kilometer aan kust

Inclusief de eilanden telt Italië maar liefst 7600 kilometer aan kust en in het zuiden van het land vind je een van de mooiste kuststroken van Europa: de Amalfikust, gelegen onder Napels. Als je met de auto naar je vakantiehuis in Italië bent gereden (of een huurauto hebt geboekt), is het een aanrader om de SS163 van Meta naar Vietri sul Mare te pakken. Qua strand zijn enkele tips Calambrone (Toscane), Mattinata (Apulië), San Teodoro (Sicilië) en Monterosso al Mare (Cinque Terre, regio Ligurië).

Zon, zee, strand, maar ook sneeuw

In de zomer is het zonnige Italië een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders, maar wintersporten doen we vaak ergens anders. En dat terwijl de Italiaanse skipistes net zo ver rijden zijn als veel skigebieden in het zuiden van Frankrijk. Waarom dus niet genieten van prachtige pistes, heerlijk eten en mooie uitzichten in 'de laars'? In een aantal regio’s worden de lange latten ook in de zomer ondergebonden. Skiën op een gletsjer doe je in de ochtenduren – ’s middags zijn de condities niet optimaal door de felle zon – in de noordelijke regio’s Veneto, Piëmont en Trentino-Alto Adige.