Vakantieparken in Italië

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Italië

2 personen
78 campings gevonden

Geen resultaten gevonden

Een vakantiepark in Italië: net zo divers als het land zelf

Voor praktisch iedere vakantieganger is er wel een passende bestemming te vinden in Italië. Of je nu met het hele gezin naar een gezellig vakantiepark in Italië wilt of met z’n tweeën wilt wandelen in de natuur; in een van de twintig regio’s staat het perfecte vakantiepark. In het noorden zijn parken rondom de meren populair onder de liefhebbers van actieve vakanties, terwijl een regio als Toscane veelvuldig wordt aangedaan door strandfans en mensen die zich graag onderdompelen in cultuur. En ook in de hak en punt van de laars van Italië valt genoeg te ontdekken, zoals het eiland Sicilië en de regio Puglia.

La dolce vita: zon, zee en strand

Met 7600 kilometer aan kust is er voor de liefhebber altijd wel een vakantiepark in Italië te vinden waar je zo het strand op wandelt. De Italiaanse stranden die het best presteren op het gebied van duurzaam landbeheer krijgen een Bandiera Blu, oftewel een blauwe vlag. Let trouwens wel op over welke strandstoel je jouw handdoek drapeert. Voor de bedden moet je meestal betalen en sommige Italianen huren een plekje voor het hele zomerseizoen. Als je net zo lief je handdoek op het zand legt, hoef je vaak maar een stukje verder te lopen voor het gratis toegankelijke gedeelte.

Vakantieparken in Italië voor het hele gezin

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, is het fijn wanneer je niet lang in de auto hoeft te zitten en er op en rondom je vakantiepark in Italië genoeg te beleven valt. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiehuis of camping bij het Gardameer in het noorden van Italië. De dagen hier staan in het teken van waterpret, nieuwe vriendjes maken en lekker eten. In de omgeving van het meer zijn er ook genoeg mogelijkheden voor uitstapjes, bijvoorbeeld naar de badplaats Desenzano del Garda of pretpark Gardaland.

Italië in de winter

In het land van pasta en pizza is het niet alleen in de zomer prettig toeven. Zo is het bijvoorbeeld veel aangenamer om door de straten van steden als Florence, Rome en Napels te struinen als de temperatuur wat lager ligt en je niet over de toeristen struikelt. In het noorden van Italië openen diverse skigebieden ’s winters de pistes en geniet je na een dag in de sneeuw van de Italiaanse keuken.