9590 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Charme Erkend

Camping La Sorgente

De terrassencamping loopt af naar zee. De door heggen afgebakende standplaatsen bevinden zich onder loofbomen en zijn grotendeels geschikt voor tentkampeerders. De stranden zijn bereikbaar via een poort en een steile trap. Duiken en snorkelen zijn mogelijk. De toegang tot het gehandicaptensanitair is steil.

Vlak voor de kust van het Italiaanse Toscane ligt het eiland Elba. Beroemd als het eiland waarheen Napoleon ooit werd verbannen. Er liggen mooie campings, zoals Il Sorgente, prachtige locatie met uitzicht op de Middellandse Zee.

Als begin 1815 camping La Sorgente al had bestaan, had Napoleon zich nog wel eens bedacht om van het eiland te vluchten. Hij zou vast en zeker onder de indruk zijn geweest van de bijzondere ligging van deze camping. Hoewel je hier ver weg bent van het verkeerslawaai, kan het soms toch behoorlijk onrustig zijn. Vooral als de wind de golven op de rotsen stuk laat slaan. Maar voor dit soort onrust komen veel kampeerders hier juíst; die vinden niets heerlijker dan bij het geluid van de golven in slaap te vallen. Het dichtst bij zee en niet te vergeten bij het grindstrand, liggen de tentplaatsen. Niet al te groot maar een auto hoeft er niet te staan. Die parkeer je op een aparte plek. De toegangsweg is niet riant. Licht dalend en niet al te breed. Voor ervaren caravanrijders goed te doen.

Aan schaduw geen gebrek. Bomen beschermen de kampeerders tegen de zon, die hier soms meedogenloos kan schijnen. Geen animatie, absoluut niet erg. Door de kleinschaligheid maak je hier snel vrienden. Vergeet niet je snorkel of duikset mee te nemen. Het water aan de twee strandjes bij de camping is zo helder dat je als het ware wordt uitgenodigd om erin te duiken en het leven onder de waterspiegel te observeren. Napoleon mag natuurlijk niet vergeten worden. Zijn zomerverblijf in San Martino is niet ver en zijn residentie in Portoferraie evenmin. Bekijk je die twee gebouwen dan komt je vast tot de slotsom dat die kleine Corsicaan het hier zo slecht nog niet heeft gehad, op Elba.

Elke donderdagmorgen is er markt in Portoferraio.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Zwemmen in natuurwater Zwemmen in natuurwater
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Camping La Sorgente heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Camping La Sorgente is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa