4 sterren

Camping Bijela Uvala

KroatiëIstriëPorec  (sitecode 37571)

Camping Bijela Uvala

KroatiëIstriëPorec
4.5 sterren
Erkend

Loof- en dennenbomen, kleine heuveltjes en vlakke weiden typeren deze familiecamping. Er zijn winkeltjes, een haventje, en een treintje naar Funtana . Aan de zeezijde zijn veel terrassen, gescheiden door heggen en bomen. De camping is ook geschikt voor tieners. Er is een 1,5 km lang openbaar rotsstrand met plateaus van natuursteen. Er zijn grasveldjes en grindstranden. De zwemgedeelten zijn afgezet met lijnen en boeien. Er is een apart strand voor honden.

Deze luxe familiecamping is een van de mooiste vakantieparken aan de kust van Istrië, gelegen op een schiereiland aan een helderblauwe baai in Poreč.

Loof- en dennenbomen, kleine heuveltjes en vlakke weiden typeren deze familiecamping aan de Adriatische Zee. Aan de zeezijde zijn veel terrassen, gescheiden door heggen en bomen.

Zwembaden en uitgestrekt strand

Niet alleen voor kleinere kinderen is er veel te doen op Camping Bijela Uvala; ook tieners kunnen zich hier prima vermaken. Op het terrein zijn 2 zwembadcomplexen, winkeltjes, restaurants, een sportcentrum en een haventje. Er gaat een toeristentreintje naar het vlakbij gelegen kustplaatsje Funtana. Ook kun je je laten masseren op de camping.

Grote trekpleister van de camping is het 1,5 km lange rotsstrand met plateaus van natuursteen. Er zijn grasveldjes en grindstranden. De breedte van deze stranden varieert sterk. Zwemgedeelten zijn afgezet met lijnen en boeien en er is een apart strand voor honden. Het strand is ook toegankelijk voor dagjesmensen. Niet vreemd, want de zee is hier erg schoon en heeft daarom de internationale blauwe vlag.

Oude steden

Ook buiten de camping is van alles te doen en te zien. Overal liggen idyllische dorpjes langs de kustlijn, afgewisseld door oude vestingen. Op maar 5 kilometer afstand ligt Porec, een mooie stad met veel eeuwenoude bouwwerken. Heel bekend is de basiliek van Euphrasiana uit de 6de eeuw.

Op zo’n 15 kilometer van de camping ligt Rovinj, een sfeervol, oud stadje dat erg geliefd is bij kunstschilders. Het ligt dan ook op een idyllisch schiereiland. Ook leuk is een bezoekje aan Hum, de kleinste stad ter wereld: minder dan 30 inwoners en 12 huizen. Toch hoef je je hier niet te vervelen, want het is in deze omgeving prachtig wandelen. Een uurtje rijden en je bent er.

Omgeving

Ontdek het idyllische Istrië

Camping Bijela Uvala ligt op een schiereiland aan de kust van Istrië in Kroatië. Deze camping is de ideale bestemming voor een ontspannen vakantie. Vanaf de camping loop je naar de helderblauwe baai van Porec, voor een middag op het strand of een verfrissende duik. Rondom de camping zijn talloze terrasjes en restaurants te vinden, waar je geniet van lokale gerechten en een heerlijke cocktail. Stap in de auto en ontdek eeuwenoude kerken en gebouwen in idyllische dorpjes. Laat je verrassen door de gastvrije bevolking en geniet van een flinke wandeling of fietstocht in de heuvelachtige omgeving van camping Bijela Uvala.

Lees meer over Istrië

Naar accommodaties