3.8 sterren

Camping Porto Sole

KroatiëIstriëVrsar  (sitecode 37655)

Camping Porto Sole

KroatiëIstriëVrsar
4.5 sterren
ErkendCKE

De camping, met ook een hotel en huurappartementen, ligt aan zee. De staanplaatsen zijn afgebakend met heggen en struiken. De vaste plaatsen liggen niet gescheiden. Er is aanbod van massages. Sterk aflopend strand, met natuursteen betegelde plateaus. Het zwemgedeelte is gemarkeerd door lijnen. Er is ook een kleine baai met grindstrand, ligstoelen en parasols. Op de ligweide zijn diverse speeltoestellen. Het populaire zwembad, met gratis ligstoelen en parasols, wordt druk bezocht.

In een verborgen baai op slechts enkele minuten lopen van het vissersdorp Vrsar ligt Camping Porto Sole. Het kampeerterrein in Istrië, Kroatië, ligt tegen een heuvel die langzaam afloopt naar het strand. Kamperen aan zee voor de hele familie.

Naaldbomen

Camping Porto Sole ligt in een bos van cipres- en dennenbomen. Het grote kampeerterrein heeft 1065 plaatsen, waarvan 671 toeristische staanplaatsen. De plekken liggen voor een deel aan zee, in de schaduw van de hoge naaldbomen. De meeste staanplaatsen zijn afgebakend met heggen en struiken. Ze zijn zestig tot honderd vierkante meter groot. Er zijn ook 274 mobilhomes die je kunt huren. De huuraccommodaties zijn onder meer uitgerust met een televisie, airconditioning, Wifi en een overdekt terras.

Duiklessen

Heb je een actief gezin dat maar moeilijk stil kan zitten? Dan is Camping Porto Sole de locatie voor jou. Het kampeerterrein heeft meer dan een kilometer strand voor de deur. De kustlijn bestaat grotendeels uit rotsen met plateaus en enkele grindstranden. Trapjes geven toegang tot het water om te zwemmen. Daarnaast vind je op de camping een zoetwater zwembad met een kleuterbad. De onderwaterwereld verken je door duiklessen te volgen bij de duikschool op de camping. Maar er zijn ook tal van activiteiten boven het water. Er is een tennisbaan, een multifunctioneel sportveld, fietsverhuur, minigolf en fitness.

Verse vis

Een actieve dag maakt hongerig. Gelukkig kun je op de camping bij verschillende horecagelegenheden terecht voor een maaltijd. Er zijn een pizzeria, pub, cafetaria en twee bars. Geniet van de mediterrane specialiteiten op het menu en de vers gevangen vis en schelpdieren uit het in de buurt gelegen Lim Kanaal. ’s Avonds is er ook van alles te doen op het kampeerterrein. Van livemuziek tot showprogramma’s en themafeesten. Het animatieteam heeft een programma klaarliggen voor jong en oud. Houd er rekening mee

Omgeving

Met een geschiedenis van meer dan tweeduizend jaar is de omgeving rondom Camping Porto Sole niet alleen vanuit historisch oogpunt interessant om te verkennen. De vele fiets- en wandelpaden voeren je door de prachtige natuur en in pittoreske dorpjes proef je de lekkerste gerechten.

Vissersdorp

In slechts vijf minuten wandel je van Camping Porto Sole naar het vissersdorp Vrsar. Het plaatsje ligt op een 54 meter hoge heuvel. De inwoners van Vrsar leefden ooit uitsluitend van de wijnbouw en visserij. Tegenwoordig combineren ze deze traditionele ambachten met het toerisme, waardoor je als vakantieganger volop kunt deelnemen aan proeverijen. Het heeft het dorp een populaire bestemming in Istrië gemaakt. De archipel van achttien onbewoonde eiland voor de kust nodigt uit tot een boottochtje of een rondvlucht per sportvliegtuig. Voor echte waaghalzen is parachutespringen of een duiktrip ook nog een mogelijkheid.

Grieken en Romeinen

Vrsar vormt een prima basis om de rest van Istrië te verkennen. Het is het grootste Kroatische schiereiland en kent sterke contrasten. In het binnenland is het groen door de bossen en rood van de aarde, aan de kust is het daarentegen blauw van de zee en wit van de rotsen. Een handelsmerk van de streek is de olijf die hier al groeit sinds de tijd van de Grieken en Romeinen. Proef in de lokale tavernes of bij een traditionele perserij.

Bezienswaardigheden

Cultuur snuiven kan op Istrië ook heel goed. Je vindt er archeologische monumenten van verschillende culturen. Bezienswaardigheden die tijdens je vakantie niet mogen ontbreken zijn de St. Eufratius basiliek in Poreč, het Romeinse amfitheater in Pula, de oude steden Grožjan, Oprtalj en Motovun, het National Park Brijuni (een eilandengroep), het meer van Baredine, het Lim Kanaal, de Parenzana wandel- en fietsroute en – waarom niet? – een dagtrip per boot naar het Italiaanse Venetië.

Lees meer over Istrië

Naar accommodaties