Vakantiehuizen in Istrië

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Istrië

Wissen
2 personen
32 campings gevonden

Veelzijdig genieten in een vakantiehuis in Istrië

In een vakantiehuis in Istrië verblijf je aan de Adriatische Zeekust van Kroatië. Het schiereiland Istrië kent behalve een lange kustlijn echter ook een uitgestrekt binnenland en diverse eilanden. Je hoeft je hier dus zeker niet te beperken tot een strandvakantie.

Brioni-eilanden

Voor de zuidwestpunt van Istrië liggen tussen Rovinj en Pula de Brioni-eilanden. De eilandengroep vormt een groot natuurgebied, dat nationaal park Brijuni heet. Het bosrijke reservaat is te bereiken met de veerboot vanaf het vissersdorp Fažana. Verken het eiland Veli Brioni per toeristentrein. Of treed in de voetsporen van dinosaurussen die hier honderden pootafdrukken achterlieten.

Pittoreske plaatsen

Istrië heeft talloze schilderachtige dorpen. Motovun ligt op een door bossen en wijngaarden omringde heuvel. In de zomer vormen de middeleeuwse straten het decor van het Motovun Film Festival. Roč is met zijn eeuwenoude muren, stadspoorten en gebouwen één groot cultureel monument. Bale staat bekend om de kleurrijke fresco’s van de Heilige-Geestkerk, smalle straten en olijfbomen. Meer sfeervolle straten vind je in Labin. Naast kleurige huizen zijn hier kunstgalerieën en een mijnmuseum.

Hoogste punt van Istrië

Het massief van Učka domineert het oosten van het schiereiland. Met 1400 meter is de berg Vojak daarvan het hoogste punt. Bovenop staat een uitkijktoren. Op vakantie in Istrië heb je vanaf hier een eindeloos uitzicht. In het omliggende natuurpark kan je paragliden, hanggliden, klimmen, wandelen, mountainbiken en paardrijden.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter