4.5 sterren

Camping Belvedere

KroatiëSplit-DalmatiëSeget Vranjica  (sitecode 37601)

Camping Belvedere

KroatiëSplit-DalmatiëSeget Vranjica
4.5 sterren
ErkendCKE

Deze hellende camping met hoogteverschillen biedt grotendeels uitzicht over de baai van Trogir en de omliggende eilanden. De afgebakende, grotendeels schaduwrijke staanplaatsen bevinden zich onder naaldbomen en liggen op terrassen langs betegelde straatjes. Vanaf het speels aangelegde zwembad met kleutergedeelte is er een fraai uitzicht over de zee. Er is een ca. 500 m lang rotsstrand met betonnen/kiezel plateaus en is net als het restaurant, speeltuin, bar en winkeltjes via trappen te bereiken.

In een van de charmantste plaatsen van Dalmatië (Seget Vranjica) ligt Camping Belvedere. De zee lijkt van kristal en de vegetatie is geurig. Hier wil je wel kamperen.500 meter rotsstrand

Flinke hoogteverschillen kenmerken deze ruime camping. Er zijn mobilhomes en appartementen te huur. Staanplaatsen zijn afgebakend en liggen op terrassen onder schaduwrijke naaldbomen, langs geasfalteerde straatjes. Vrijwel allemaal kijken ze uit op de baai van Trogir en de omliggende eilanden. Vanaf deze plaatsen lopen steile trappen naar het ca. 500 m lange rotsstrand met daarbij betonnen plateaus. Het strand is ook toegankelijk voor dagtoeristen. Wil je een dagje niet afdalen en klimmen, dan biedt het zwembad een prettig afkoel-alternatief mét uitzicht.

(Water)sport

Op de camping is 2 keer per week kinderanimatie. Verder zijn er allerlei mogelijkheden voor sport en spel, zoals een potje (tafel)tennis of minigolf. Maar met zoveel water voorhanden, lonkt de watersport natuurlijk ook. De duikschool is 1 km van de camping verwijderd. Kinderen verstaan onder ‘watersport’ wellicht een bezoekje aan Aquapark Solaris (uurtje rijden).

Schiereilandjes en werelderfgoed

De omgeving verkennen kan door gebruik te maken van het excursieprogramma van de camping. Maar op eigen gelegenheid is het prima te doen; de snelweg is dichtbij. Het vissersstadje Seget Vranjica ligt midden in Dalmatië op een klein schiereiland. 5 km verder ligt Trogir, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit ‘klein Venetië’, gelegen tussen het eiland Ciovo en het vasteland, heeft bijzondere straatjes, vele historische monumenten en een prachtige architectuur. Niet overslaan dus. Net als het schiereilandje Primosten (op een half uur rijden). Het bestaat uit tegen elkaar aangebouwde huisjes en sfeervolle steegjes. Op de top prijkt een kerkje. Als je er helemaal omheen loopt, wissel je tussen de oude huisjes enerzijds, en zeedieptes anderzijds - met klotsend blauw water tegen de kliffen.

Omgeving

Camping Vranjica Belvedere is een fijne camping voor jong en oud met alle nodige voorzieningen en voldoende activiteiten. Maar ook buiten deze grote camping is veel vermaak. Van het op loopafstand gelegen vissersdorp Seget Vranjica of een bezoek aan werelderfgoed Trogir tot een dagtocht naar Split of Nationaal Park Krka: de dagen zijn zo vol gepland!

Trogir: welkom in 'Klein Venetië'

Op slechts 10 minuten rijden van Camping Vranjica Belvedere ligt het prachtige Trogir. Het stadje staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat is niet voor niets want je waant je in Venetië wanneer je door smalle straatjes langs de vele historische monumenten wandelt in het oude centrum, dat zich op een schiereiland bevindt. Langs de promenade aan het water geniet je van lokale specialiteiten en neem je de prachtige omgeving in je op. Het kleine vissersdorp Seget Vranjica is slechts 10 minuten lopen vanaf de camping. Hier doe je de dagelijkse boodschappen of eet je een hapje in een van de restaurants aan het water.

Pret-en waterparken: vermaak voor de kinderen

De kinderen trakteer je tijdens de vakantie op de Vranjica Belvedere camping op een dagje pret- of waterpark. Op ongeveer een uur rijden ligt amusementspark Fun Park Biograd met vele spectaculaire achtbanen en een groot reuzenrad dat een prachtig uitzicht biedt over de omgeving. Het Dalmatia Aquapark, op minder dan een uur van de camping, heeft talloze zwembaden, glijbanen en waterattracties waar kinderen hun overtollige energie kwijt kunnen.

Camping Vranjica Belvedere als uitvalsbasis

Vanaf de camping maak je mooie dagtochten. Zo ligt Split op slechts drie kwartier rijden. Deze door toeristen zeer geliefde stad heeft tal van onmisbare trekpleisters, zoals de kathedraal en het Paleis van Diocletianus. In het gezellige stadscentrum geniet je op een terras van een heerlijke versnapering. Op minder dan een uur rijden van de camping ligt het schitterende nationaal park Krka. Via houten vlonders en kronkelende wandelpaden wandel je door een uitgestrekt moeras langs tal van watermolens, stroomversnellingen en watervallen, waarvan de Skradinski buk de meest spectaculaire is. Hier kun je ook zwemmen. Kortom: elke dag wacht een nieuw avontuur wanneer je vakantie viert op de Vranjica Belvedere camping.

Lees meer over Split-Dalmatië