Vakantiehuizen in Kroatië

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Kroatië

Wissen
2 personen
19 campings gevonden

Vakantiehuis in Kroatië: authentieke vakantiebestemming

Kroatië is een van de meest authentieke vakantiebestemmingen in Europa. Om die reden is het heerlijk vertoeven in een vakantiehuis in Kroatië. Je verblijft bijvoorbeeld aan de Middellandse Zee of dicht bij een van de bruisende of historische steden zoals Rovinj of Zagreb. Vanaf juni geniet je in Kroatië van een aangename temperatuur die vooral aan de kust tussen de 25 en 30 graden Celsius ligt. Een uitstekende reden om hier je vakantie door te brengen.

De watervallen van de Plitvicemeren

Kroatië is nog relatief onontdekt, maar wel steeds meer in trek als vakantiebestemming. Het is betaalbaar en daarnaast barst het er van de prachtige natuur. Zo heeft het schitterende watervallen waarvan je er zo'n negentig aantreft bij de Plitvicemeren. Het water van zowel de watervallen als de zestien meren is kraakhelder. Hoewel het water lonkt, is het helaas niet toegestaan om hier te zwemmen.

Dubrovnik: parel van de Adriatische Zee

Dubrovnik staat bekend als de parel van de Adriatische Zee. Dat heeft alles te maken met de bijzondere ligging en uitstraling van de stad. Slenter er rond door smalle straatjes en geniet van een lunch of diner bij een van de Kroatische restaurantjes. In de zomer, maar ook in het voorjaar en de herfst, is het hier heerlijk vertoeven. Wist je dat hier ook veel opnames hebben plaatsgevonden van Games of Thrones?

Zonnen op het strand Zlatni Rat

Deze vakantiebestemming is te mooi om in je vakantiehuis in Kroatië te blijven zitten. Waarom ga je niet lekker zonnen op een van de vele stranden? Dat kan bijvoorbeeld op het strand Zlatni Rat, dat al meerdere keren is uitgeroepen tot het mooiste strand van de wereld. Het wonderschone strand ligt op het eiland Brač. Het eiland heeft een mediterraan landschap en pittoreske dorpen. Hier breng je maar al te graag een aantal uren door.

Cultuursnuiven in Trogir

Een vakantiehuis in Kroatië leent zich uitstekend om cultuur te snuiven. Het land heeft een fascinerende geschiedenis en dat zie je onder andere terug in de stad Trogir. Hier sta je oog in oog met Romeinse, Griekse, Franse en zelfs Venetiaanse overblijfselen. Trogir heeft een aantal prachtige oude kerken, barokke bouwwerken en paleizen. Bovendien is ook het oude stadscentrum de moeite waard om rond te wandelen.