3.8 sterren

Camping Bluesun Camp Paklenica

KroatiëZadarStarigrad-Paklenica  (sitecode 37403)

Camping Bluesun Camp Paklenica

KroatiëZadarStarigrad-Paklenica
4.5 sterren
ErkendCKE

De camping grenst aan het Nationaal Park Paklenica. Een deel heeft uitzicht op de bergen en op zee. De plaatsen liggen grotendeels onder naaldbomen welke een natuurlijke schaduw geven. Er is een uitgebreid animatieprogramma en georganiseerde excursies. Er is een kiezelstrand en geplaveide zonplateaus. Verder is er een beachbar om iets te drinken, ijs of een patatje te eten. Er is een zwembad en kleuterbad. De campinggasten kunnen helaas geen gebruik meer maken van de faciliteiten van het hotel.

De fraai gelegen camping Paklenica grenst aan het Nationaal Park Paklenica. De camping ligt in Starigrad, direct aan zee en heeft uitzicht op de bergen. De snelweg Zagreb-Split ligt op slechts 10 kilometer afstand.

De staanplaatsen van deze grote camping zijn grotendeels gelegen onder naaldbomen. Er zijn hoogteverschillen op de camping. Er zijn huuraccommodaties.

Sporten en excursies

Zwemmen kan natuurlijk in de prachtige zee en daarnaast in het buitenzwembad. Er is een zwembad voor volwassenen en een peuterbad voor kleine kinderen. Het strand is openbaar, heeft kiezels en deels betonplaten. Er is een speciaal hondenstrand op 10 - 15 minuten lopen van de camping. Honden zijn wel toegestaan op het strand bij de camping maar mogen daar niet in de zee.

Wie van sport houdt, zit hier goed. Er zijn verschillende fietsroutes, je kunt beachvolleyballen en tennissen. Neem ook een kijkje onder water want bij Paklenica is het toegestaan om te snorkelen.

De camping biedt excursieprogramma’s aan, onder meer naar het Nationaal Park Paklenica en het Winnetou museum. Het wordt nog meer vakantie als je ontbijt met heerlijk verse broodjes. Die zijn verkrijgbaar op de camping, wel zo makkelijk.

Starigrad

Starigrad is een leuk plaatsje met elke dag markt. Ook ‘Kroatische parel’ Zadar is de moeite waard (iets meer dan een half uur rijden). In dit havenstadje is tevens een shopping mall. In de buurt van de camping vind je ook een supermarkt, postkantoor, tankstation en een apotheek.

Omgeving

Camping Paklenica is gelegen in een prachtig nationaal park. Hier valt daardoor meer dan genoeg natuurschoon te ontdekken. Cultuur opsnuiven doe je bovendien in het nabijgelegen Starigrad of het iets verder weg gelegen Zadar.

Ontdek Nationaal Park Paklenica

In Kroatië valt op het gebied van natuur veel te ontdekken. Nationaal Park Paklenica is hier een goed voorbeeld van. Dit schitterende bosgebied is gelegen tussen de bergen en biedt vele prachtige vergezichten. Een perfecte plek om een mooie wandeling te maken of op een mountainbike de heuvels te bedwingen. Vanaf de camping is het mogelijk om in het park op excursie te gaan en zo de meest bijzondere plekjes te ontdekken.

Neem een frisse duik in de heldere zee

Bij Camping Paklenica is een mooi strand te vinden. Je loopt er zo heen vanaf de camping. Vanaf dit met kiezels en betonplaten aangelegde strand neem je een frisse duik in een prachtige zee. Vergeet niet je snorkel of duikspullen mee te nemen, want het is hier namelijk toegestaan om te duiken en snorkelen. Zo ontdek je ook een adembenemende wereld onder de waterspiegel. Maar, gewoon lekker rondspetteren met je kinderen behoort ook tot de mogelijkheden.

De parel van Kroatië

Heb je zin om lekker te gaan shoppen? Stap in de auto voor een kort ritje van Camping Paklenica naar Stanigrad. Dit is een pittoresk stadje met elke dag een markt. Of kies ervoor om iets verder weg naar Zadar te gaan. Deze plaats wordt ook wel de parel van Kroatië genoemd. Ook hier vind je leuke winkeltjes, maar het is ook mogelijk om flink wat cultuur op te snuiven. De ideale plek voor als het even geen strandweer is.

Lees meer over Zadar

Naar accommodaties