9586 campings in 28 landen

 • Grootste aanbod te boeken campings
 • 250.000+ campingreviews
 • Vertrouwd via ANWB
146 campings gevonden

Campings in Kroatië

  Kroatië is een groeiend vakantieland. Steeds meer mensen zien in dat een camping in Kroatië een perfecte mix biedt van zon, zee, cultuur en natuur. ANWBCamping.nl heeft een uitgebreid aanbod in dit prachtige land, vooral langs de uitgestrekte kust. Vooral Istrië is populair, maar ook de rest van de Kroatische kust is de moeite meer dan waard. 

  Kamperen in Kroatië

  De grootste attractie van Kroatië is zijn lange kust, van bijna 1800 km. Daarbovenop zijn er nog 1200 eilanden, waaronder het razend populaire Istrië en Krk. Een camping in Kroatië is de ideale uitvalsbasis om deze kust te verkennen. 

  Cultuur en historie

  Romeinse theaters, kerken en andere architectuur vind je niet alleen in Italië. Ook Kroatië is bezaaid met wonderen uit de oudheid. Vanwege het turbulente verleden zijn er ook Italiaanse, Oostenrijkse, Turkse en Franse invloeden te vinden. Gecombineerd met de eeuwenoude Kroatische cultuur vormt dit een land dat overloopt van historische en culturele rijkdom.

  Gastronomie

  Natuurlijk wil je op de camping in Kroatië ook goed kunnen eten. Gelukkig heeft het land een rijke eetcultuur. Ook hier zijn de verschillende invloeden goed zichtbaar. In de kuststreken lijkt de keuken op de Italiaanse, met heerlijke ham, pasta en uitbundige wijnen. Ook zijn er Centraal-Europese gerechten te vinden, zoals goulash. Tot slot is er een duidelijke Balkan-invloed, met kebab en burek. Kamperen in Kroatië betekent dus dat er altijd iets nieuws te proeven is!

  Klimaat

  Vanwege de zuidelijke ligging aan de Middellandse Zee, is het in Kroatië prettig kampeerweer. Het land is vruchtbaar, en er is veel natuur te vinden. Meer dan duizend soorten dieren die hier leven, komen nergens anders voor! Grote delen zijn betiteld als beschermd natuurgebied. Perfect dus, om vanaf de camping in Kroatië de natuur in te trekken.

  Camping Istrië

  Een camping in Kroatië in een gebied met Italiaanse invloeden, maar toch een eigen cultuur. Dat vind je op het schiereiland Istrië. Istrië is al sinds de Romeinse tijd een zeer populaire vakantiebestemming. De sporen hiervan zijn overal te zien: op een camping in Istrië is schitterend cultureel erfgoed nooit ver weg. Buiten de unieke gemengde cultuur, is het natuurschoon er adembenemend. De vruchtbare grond brengt heerlijke olijven voort, de zee is blauw en de wijn uitmuntend.

  Camping Krk

  Krk wordt ook wel het gouden eiland genoemd. Zoek je een camping in Kroatië waarvandaan je indrukwekkende natuur kan bekijken? Dan ben je op Krk aan het goede adres. Je vindt er uiteenlopende landschappen, van machtige bossen, rotsachtige kusten, en fraaie baaien tot vruchtbare velden. Vergeet ook de onderwaterwereld niet te bekijken: je kan er geweldig snorkelen. Een camping op Krk biedt niet alleen garantie op natuurschoon. In de historische dorpjes kan je ook erg lekker eten en drinken.

  iDeal Mastercard Visa