4 sterren

Camping Val d'Or

LuxemburgDistrict DiekirchEnscherange  (sitecode 56564)

Camping Val d'Or

LuxemburgDistrict DiekirchEnscherange
4 sterren
CharmeErkendCKE

De rivier de Clerve doorkruist de camping en verdeelt het terrein in twee delen. De camping is gevarieerd begroeid met bomen. Er zijn een centrale kampvuurplaats en aanbod van begeleide mountainbiketochten. Broodservice en animatie is er niet op zondag. Niet ver van de camping loopt een spoorlijn, maar deze geeft geen overlast. Langs de rivier ligt een grasstrook. In de rivier kunnen kinderen spelen en dammetjes bouwen.

Camping Val d’Or ligt midden in de Luxemburgse Ardennen en biedt rust, stilte en ruimte. Wie even op wil laden komt op deze gezellige charme-camping aan zijn trekken, net als gezinnen die van de natuur houden.

Rust en privacy

Kabbelende Rivier de Clerve doorkruist middelgrote Camping Val d’Or, daaromheen vind je verschillende veldjes en individuele staanplaatsen voor tenten, campers, vouwwagens en caravans, in totaal 111. Heggen zorgen voor privacy en de vele bomen voor schaduw. De stacaravans en chalets vind je langs het pad naar de vallei en een paar van de huurhuisjes staan op een helling met mooi uitzicht over de vallei waar de camping naar is vernoemd. Val d’Or betekent gouden vallei: in het voorjaar staat de vallei vol met prachtig bloeiende gele brem.

Ontspannen en spelen in de natuur

Een verblijf op Camping Val d’Or betekent de natuur ruiken, horen, zien en waarderen. Families kunnen samen ontspannen en spelen rondom het riviertje dat de camping doorkruist. Op het strandje is meer dan genoeg plek. Kinderen kunnen zich verder uitleven in een van de twee speeltuinen, de waterspeelplaats, de zandbak of op dinsdag wanneer het animatieteam een knutselochtend organiseert. Grotere kinderen kunnen mee op georganiseerd mountainbike- en fietstochten. Voor iedereen zijn er georganiseerde wandelingen in de omgeving.

Elke dag verse broodjes

Op de camping zelf kan je ook lekker actief zijn, zo vind je er een basketbal-, voetbal en volleybalveld, ook is er een algemeen sportveld en tafeltennistafels. In de kantine kan je even lekker bijkomen met een kop koffie, een drankje, lekkere snacks en verkoelende ijsjes. Je ontbijtje wordt elke dag vers op de camping bezorgd, de bakker komt langs met verse broodjes. Boodschappen zijn te halen bij een supermarkt op 10 kilometer van het kampeerterrein.

Omgeving

In de heuvelachtige en bosrijke Luxemburgse Ardennen, is Camping Val d’Or de perfecte uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en mountainbiketochten. Je vindt er ook gezellige dorpjes en indrukwekkende kastelen.

Rust, ruimte en eindeloos wandelen

Het Luxemburgse deel van de Ardennen is ruim en dunbevolkt, op een wandeling kom je waarschijnlijk niemand anders tegen. Direct vanaf de camping vind je goed onderhouden en duidelijk aangegeven wandelpaden die honderden kilometers door het gebied verspreid zijn. De camping heeft een uitgebreid assortiment wandelkaarten en biedt ook georganiseerde wandelingen aan: je kan onder andere de oude watermolen bij de camping bewonderen, leren over de ontwikkeling van de omliggende bossen en onder begeleiding de elektriciteitscentrale in Vianden bezoeken.

Sportief op de Luxemburgse hellingen

Met haar helderblauwe meren, eindeloze bossen, indrukwekkende heuvels en rivierdalen is de omgeving ook bijzonder geschikt om te mountainbiken, kanoën en zwemmen. De beklimmingen kunnen pittig zijn dus verhuurt de camping ook elektrische fietsen. Kanoën kan dicht bij de camping in de buurt in de Sure, waar een kanoverhuurder zit. Een verfrissende duik kan je nemen in het nabijgelegen stuwmeer van Esch sur Sûre, hier kan je ook van de zon genieten op een van de ligweiden. Op 40 kilometer van het kampeerterrein ligt een tropisch zwemparadijs in Vielsalm.

Genieten van culturele en culinaire hoogtepunten

Wie in de cultuur en geschiedenis van de streek wil duiken kan terecht in een van de vele kleine historische stadjes in de buurt als Vianden, Clervaux, Wiltz en

Esch-sur-Sûre. In Clervaux verheft zich ver boven de woningen van het dorp het 15e eeuwse Romaanse kasteel Clervaux. Binnen vind je onder andere een maquette van alle kastelen in Luxemburg. In deze stadjes vind je ook een keur aan fijne restaurants. Je kan hier terecht voor Chinees eten en pizza’s tot malse biefstuk en sappige hamburgers. Voor een dagje winkelen is Bastogne met haar mooie centrum bijzonder geschikt. Wie bereid is wat verder te reizen kan in Trier of de stad Luxemburg een heerlijke dag toeven.

Lees meer over District Diekirch

Naar accommodaties