SVR Campings in Luxemburg

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings in Luxemburg

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Vakantie vieren op een SVR camping in Luxemburg

Op een SVR camping in Luxemburg vier je vakantie in een heuvelachtig landschap. SVR staat voor Stichting Vrije Recreatie, dus natuur en ontspanning staan centraal. Het hoogste punt van Luxemburg ligt op 559 meter, en het is in feite een uitloper van de Belgische Ardennen. Breng ook zeker een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad, die in een vestingmantel is gebouwd.

Verschillende leuke attracties voor jong en oud

Massale parken en grote attracties kom je in het land niet tegen. Je bekijkt tal van kleurrijke vissen in het tropische aquarium van Esch-sur-Alzette en diersoorten bekijk je in Parc Merveilleux. Prachtige vlinders bewonder je in Jardin des Papillons in Grevenmacher. Voor de grotere attractieparken kun je beter een van de buurlanden bezoeken. Amnéville, Walibi Schtroumpf en het Duitse Eifelpark zijn stuk voor stuk geschikt voor een leuk dagje weg vanaf je SVR camping in Luxemburg

Tal van mooie bezienswaardigheden in de regio

De mooiste bezienswaardigheden bekijk je in de gelijknamige hoofdstad, waaronder de kathedraal van Luxemburg en de abdijen Clervaux en Echternach. De oude mijnindustrie heeft bezienswaardigheden nagelaten in de vorm van het mijnbouwmuseum Rumelange en industriepark Fond-de-Gras. Breng ook zeker een bezoek aan de beroemde Kazematten van Bock, een ondergronds labyrint van verdedigingswerken. Even bijkomen doe je op een van de SVR campings in Luxemburg.

Charmante en kleurrijke dorpjes

Vanuit de SVR campings in Luxemburg kom je al snel vele charmante en kleurrijke dorpjes tegen. Deze kleine plaatsen zijn vaak ontstaan vanuit een burcht of abdij en vanaf de middeleeuwen gegroeid. Je bekijkt smetteloze huizen, wandelt door schone dorpsstraten en bewondert tuinen die keurig zijn bijgeknipt. Deze plekken zijn lang niet zo toeristisch als de hoofdstad en vooral leuk voor een kleine roadtrip.