SVR Campings in Achterhoek

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings in Achterhoek

2 personen
16 campings gevonden
<
1
>

Verken de leuke omgeving rond de SVR camping in de Achterhoek

Op een SVR camping in de Achterhoek kom je helemaal tot rust of je kiest ervoor om de prachtige regio intensief te verkennen. Maak een fietstocht langs de wijngoederen, ontdek eeuwenoude landgoederen en knusse theetuinen en dwaal door gezellige middeleeuwse stadjes. Tijdens een bezoek aan natuurgebied het Grote Goor en langs de Slingeplas is de kans groot dat je hertjes en buizerds spot.

Ontdek de avontuurlijke Slingeroute tijdens je vakantie in de Achterhoek

De Slingeroute is nog niet heel bekend onder toeristen, maar kan gerekend worden tot een bijzonder aantrekkelijk stuk van Nederland. Deze route is gelegen in het oostelijke deel van de Achterhoek. Bezoek je dit gebied vanuit een SVR camping in de Achterhoek, dan raak je aangenaam verrast door het diverse landschap. Je komt een leuke afwisseling tegen van kleine bossen, houtwallen, wei- en bouwland. Door de eeuwenlange bemesting met plaggen en mest zijn sommige gebieden wat hoger komen te liggen. Dit, samen met lager gelegen weilanden en kronkelende beekjes, bepalen het karakter van dit stukje Gelderland. De route heeft een lengte van 98 kilometer en start aan de Molenweg in Breedenbroek.

Vind het midden van het Ruurlose Doolhof

Dicht bij de SVR camping in de Achterhoek is het Ruurlose Doolhof te vinden. De eigenares van Huize Ruurlo liet in 1891 dit doolhof aanleggen. In 1975 is deze flink opgeknapt en is met 1.188 meter haag de grootste van Europa. Kom je het midden van het labyrint tegen, dan geniet je vanaf de uitkijktoren van een leuk uitzicht op de dolende mensen die na jou komen. Na een dag vol vermaak kom je heerlijk tot rust op de SVR camping in de Achterhoek.

Fotografeer Nederlandse Saksische boerderijen

Aan de Hillebrandsweg zijn grote Oost-Nederlandse Saksische boerderijen gevestigd. Dit boerderijtype herken je aan de langwerpige vorm en wordt ook wel een hallehuisboerderij genoemd. Het is een mooie plek voor een foto vanuit een van de SVR campings in de Achterhoek.

Urenlang klimmen in Klimbos Achterhoek in Ruurlo

Vanuit een van de SVR campings in de Achterhoek ben je ook binnen een korte tijd in Klimbos Achterhoek in Ruurlo. Hier kunnen de kids zich prima de hele dag vermaken. Je legt op grote hoogte een parcours af en wandelt langs toppen van bomen. Klimbos Achterhoek is voor de echte waaghalzen; de parcours variëren van hoogtes van 3 tot 12 meter.