3 sterren

Camping De Weyert

NederlandDrentheRolde  (sitecode 55646)

Camping De Weyert

NederlandDrentheRolde
3 sterren
ErkendCKE

De camping ligt aan de rand van Rolde. De staanplaatsen bevinden zich deels aan de randen van een groot veld met een kleine speeltuin en een speel/sportterrein op het middenveld. Een aantal van de toeristische plaatsen ligt tussen de vaste plaatsen. Er is een grote recreatieruimte met speeltoestellen. Het terrein ligt bij een knooppunt van wandel- en fietsroutes. Ook het Pieterpad loopt langs de camping.

Het brinkdorp Rolde ligt op de Hondsrug en in het stroomdalgebied van de Drentse Aa. Dit is de omgeving van camping De Weyert, tussen de heidevelden, bossen, brinkdorpen en hunebedden.

De camping is niet klein maar wel knus, en bestaat uit twee velden. Het grootste veld is in de winter een ijsbaan. In de zomer staan de kampeermiddelen op dit veld alleen langs de rand, zodat in het midden ruimte overblijft voor (bal)spellen. Buiten dit enorme speelveld is er een overdekte speeltuin en in ‘t hoogseizoen biedt het animatieteam allerlei activiteiten voor jeugd van alle leeftijden.

De staanplaatsen zijn ruim en hebben gras als ondergrond. Het sanitair is modern, goed schoon en in voor- en naseizoen is het gebouw verwarmd.

De camping ligt aan drie van de mooiste ANWB-fietsroutes. De routes haal je bij de receptie, ook als je zin hebt in een mooie wandeling. Het Ballooërveld, de Noorder Esch en Kampsheide bij Rolde zijn direct vanaf de camping te bereiken. De routes brengen je langs hunebedden, het riviertje de Aa en langs een schitterend nieuw natuurgebied dat ontstaan is nadat landbouwgrond werd teruggegeven aan de natuur.

Een bezoekje aan het pinetum (naaldbomenbos) in Anloo, een dagje dierentuin in Emmen of shoppen en musea bekijken in Assen of Groningen; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het Dorp van Bartje is een streekmuseum dat zo ongeveer naast de camping ligt. Leuk én leerzaam.

Lees meer over Drenthe