3.3 sterren

Camping LandClub Ruinen

NederlandDrentheRuinen  (sitecode 38131)

Camping LandClub Ruinen

NederlandDrentheRuinen
4.5 sterren
CharmeErkendCKE

Deze familiecamping grenst aan Nationaal Park Dwingelderveld en biedt glamping, comfort en rust. De staanplaatsen liggen verspreid over verschillende, ruime gevarieerde veldjes, die autovrij zijn. Op vrijwel alle veldjes staan speeltoestellen. Er is een springkussen, een vrij toegankelijke kinderboerderij en een mooie natuurspeeltuin. Slogan van de camping: Kamperen zoals vroeger met het comfort van nu.

Omgeving

Verken de natuur vanaf camping Landclub Ruinen

Op een halve kilometer van camping Landclub Ruinen ligt een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, waar je een schat aan informatie over het gebied kunt vinden. Bij het bezoekerscentrum zelf vind je een vlinder- en een kruidentuin. Kinderen zullen gebiologeerd zijn door het insectenhotel en de bijenstal. Vanaf hier verken je al wandelend of fietsend Nationaal Park Dwingelderveld.

Vlak bij camping Landclub Ruinen vind je de schaapskudde van Ruinen, die de heide 'snoeit'. Zo houden ze de heide gezond en krachtig. Bezoek hen voor of na een dagje 'werken' op de heide, als ze vertrekken of aankomen bij hun kooi.

Lees meer over Drenthe