SVR Campings in Dwingelo

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings in Dwingelo

2 personen
8 campings gevonden
<
1
>

Vakantie vieren op een gastvrije en gezellige SVR camping in Drenthe in Dwingeloo

Vier je vakantie op een SVR camping in Drenthe in Dwingeloo, dan ben je verzekerd van veel gezelligheid en gastvrijheid. Deze plaats is in 2012 uitgeroepen tot groenste dorp van Europa, waardoor je hier helemaal tot rust komt. Maak zeker een wandeling naar een grote groene brink in het centrum, dat vandaag de dag een beschermd dorpsgezicht is.

Gevestigd midden in de Drentse natuur

Voor welke camping je ook kiest, de kans is groot dat je midden in de Drentse natuur vakantie viert. Je bent binnen de kortste keren in het nationale park Dwingelderveld. Met een oppervlakte van 40 km² is dit het grootste natte heidegebied in West-Europa. Trek zeker je wandelschoenen aan, want je kunt je hier prima de hele dag vermaken. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om het gebied per paard te verkennen en de kans is groot dat je onderweg schaapskuddes met herders en Schotse Hooglanders ziet. Breng ook zeker een bezoek aan de prachtige paarse heide en het grote aantal vennen.

Volop geschiedenis in Drenthe

Duik dicht bij de SVR camping in Dwingeloo in de geschiedenis en bewonder de hunebedden. Je leert alles over de historie van het gebied in het Hunebedcentrum in Borger en het verhaal van het voormalige concentratiekamp wordt in Herinneringscentrum Kamp Westerbork verteld. Daarnaast zijn Dierenpark Emmen, Plopsa Indoor Coevorden en Drouwenerzand Attractiepark ook zeker het bezoeken waard.

Een sportieve vakantie voor actievelingen

Gaat je hart sneller kloppen van een actieve vakantie? Ook dan zit je in Drenthe helemaal goed. In de regio zijn genoeg mogelijkheden om te zwemmen, paardrijden en mountainbiken. Ontdek het Venetië van Nederland in Giethoorn en de snelheidsduivels halen hun hart op bij de TT in Assen.