Kamperen bij de boer in Drenthe

  • Kamperen bij boerencampings
  • Campings midden in de natuur
  • Rust en ruimte

Kamperen bij de boer in Drenthe

2 personen
39 campings gevonden

Kamperen bij de boer in Drenthe voor een leerzame en ontspannen vakantie

Wil je terug naar de basis tijdens je vakantie én daarbij iets leren terwijl je de geur van het boerenleven opsnuift? Voor de liefhebber van het authentieke boerenleven is het puur genieten als je gaat kamperen bij de boer in Drenthe. Want als ze ergens verstand hebben van het reilen en zeilen op een boerderij, dan is het wel in Drenthe! Op deze themapagina zie je in een oogopslag alle boerencampings in deze mooie provincie.

Redenen om te kamperen bij de boer in Drenthe

De maatschappij wordt steeds gejaagder en daarom vinden veel mensen het steeds belangrijker om de grote mensenmassa te ontlopen tijdens hun vakantie. Een boerencamping is kleinschalig opgezet en voorziet je in de basisfaciliteiten zoals sanitair. Verwacht hier geen grote speeltuinen, restaurants en zwembaden, maar dat is ook niet wat je zoekt wanneer je gaat kamperen bij de boer in Drenthe. Daarnaast is het vooral de rust, ruimte en natuur wat mensen zo aantrekt in een vakantie als deze.

Waarom Drenthe zo leuk is

Drenthe laat je genieten van eeuwenoude historie. Nergens in Nederland vind je zulke hunebedden als in Drenthe. Het Trechterbekervolk heeft zijn sporen hier zeker achtergelaten. Huur een fiets en laat de duizenden routes je langs de mooiste plekjes van de provincie voeren. Ouderwetse rietgedekte boerderijen, middeleeuwse brinken en statige havezaten; de Nederlandse geschiedenis is hier in veel elementen te herkennen. Heb je de fiets voor langere tijd gehuurd, doe dan vooral ook de natuurparken het Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa aan.

Kamperen met kinderen

Kinderen zijn van harte welkom op boerencampings, maar animatie hoef je niet te verwachten. Gelukkig heeft veelzijdig Drenthe kinderen veel te bieden. Ga een dagje naar Drouwenerzand, waar je voor een paar euro per persoon onbeperkt eet, drinkt en de leukste attracties bezoekt. Voor een educatief uitstapje ga je naar Veenpark Emmen, waar je op een leuke manier alles te weten komt over de Drentse veenhistorie.