SVR Campings in Drenthe

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings in Drenthe

2 personen
15 campings gevonden
<
1
>

Terug in de tijd op een SVR camping in Drenthe

Een SVR camping in Drenthe staat voor Stichting Vrije Recreatie. Dat betekent dat je kampeert in uitgestrekte natuurgebieden. In de regio kom je diverse rietgedekte boerderijen, middeleeuwse brinken en statige havezaten tegen. Je stapt hierdoor even helemaal terug in de tijd. Breng ook zeker een bezoek aan de prehistorische grafheuvels en de mysterieuze hunebedden. Je leert alles over deze bijzondere bouwwerken in het Hunebedcentrum in Borger. Een vakantie in de provincie is hierdoor niet alleen leuk, maar ook nog eens erg leerzaam.

Dagenlang fietsen in de buurt van de camping

Doordat een SVR camping in Drenthe in prachtige uitgestrekte gebieden ligt, start je binnen mum van tijd ook aan de mooiste fietsroutes van de provincie. Wist je dat de provincie het meeste aantal kilometers fietspad van alle provincies in Nederland heeft? Breng tijdens je tocht ook zeker een bezoek aan een van de drie nationale parken van de provincie. Je komt helemaal tot rust in Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. Ieder natuurgebied kent zijn eigen natuurlijk karakter.

Fietsen midden in de natuur of langs de mooie brinkdorpjes in de streek

Vanuit de SVR campings Drenthe fiets of wandel je door tal van verlaten gebieden, waar rust en privacy centraal staan. Maar je bent ook snel bij de mooie brinkdorpjes in de streek. Geniet hier van een welverdiende pauze op een van de gezellige terrasjes en koop de mooiste souvenirs voor thuis. Breng ook zeker een bezoek aan kamp Westerbork en de prachtige tentoonstellingen in het Drents Museum.

Breng een bezoek aan de vele leuke pretparken van de provincie

Op de SVR campings in Drenthe kom je gegarandeerd helemaal tot rust. Zoek je echter naar een gezellig uitje waar de kids zich de hele dag kunnen vermaken? In Drenthe heb je de keuze uit verschillende leuke kinderuitstapjes. In Sprookjeshof Zuidlaren worden de zintuigen maximaal geprikkeld en naast het sprookjesbos hebben de kids ook een geweldige tijd bij de binnen- en buitenspeeltuinen en de rondvaarten over het Zuidlaardermeer. Het mooiste indoorpretpark van Nederland ligt in Coevorden. Naast het Plopsa Indoor breng je hier ook een bezoek aan het K3-verkeerspark.

Kom alles te weten over de Drentse veenhistorie

De kans is groot dat je op de SVR campings in Drenthe al veel komt te weten over de prachtige natuur. Leer je graag alles over de Drentse veenhistorie, breng dan zeker een bezoek aan Veenpark Emmen. In dit park kun je zowel varen als rijden door een natuurlijk hoogveengebied. Je komt langs nostalgische dorpen waar de bakker, klompenmaker en turfsteker altijd aan het werk zijn en leert hierdoor op een erg leuke manier alles over dit unieke landschap. In het Boomkroonpad Drouwen wandel je door de toppen van de bomen, dat opmerkelijk genoeg onder de grond begint. Het park is erg leuk voor zowel jong als oud.