3.8 sterren

Camping Erkemederstrand

NederlandFlevolandZeewolde  (sitecode 38243)

Camping Erkemederstrand

NederlandFlevolandZeewolde
4.5 sterren
Erkend

Ruim opgezette camping met autovrije staanplaatsen. Iedere strand- en watersportliefhebber vindt hier een plek naar wens. Aan het water vind je velden met door heggetjes afgescheiden staanplaatsen. Binnendijks zijn de velden omzoomd door hagen. Hondenbezitters hebben hun eigen veldjes. Je hebt de keus uit een groot strand met veel recreatie en een intiem strandje tussen het riet. Surfers en hondenbezitters hebben hun eigen strand.

Of je nu met de boot, auto of fiets naar camping Het Erkemederestrand

komt, het kan allemaal. Het is de ideale plek voor water- en natuurliefhebbers en families met kinderen.

Stellen, families, vriendengroepen en zelfs grote verenigingen die samen willen kamperen, zijn allemaal welkom op de camping. Het campingterrein bestaat uit verschillende delen zodat iedereen een geschikt plekje kan vinden. Zo zijn er ruim tweehonderd seizoensplaatsen te huur in een groene omgeving en met voldoende afbakening en beschutting. Daarnaast heeft de camping bijna driehonderd toeristische staanplaatsen. Bezoekers kunnen kiezen voor een plek in een groene omgeving of direct naast het strand. Grote groepen kunnen terecht op een apart veld waar ze alle ruimte hebben voor zichzelf. De groepsplaatsen delen de sanitaire voorziening met de andere campinggasten. Honden zijn welkom op de camping maar moeten wel aangelijnd zijn.

Speelplezier

Naar de kinderboerderij, fietsen, spelen in het indianendorp, zandkastelen bouwen, midgetgolven, trampolinespringen, boomhutten bouwen of tafeltennissen: kinderen hebben keuze genoeg op camping Het Erkemederestrand. Op het kampeerterrein liggen verschillende speeltuinen voor jonge en wat oudere kinderen. Tieners kunnen terecht op de verschillende sportvelden en bij de jongeren hangplek.

Aanmeren

Wie met de boot naar de camping komt, kan direct aanmeren bij de jachthaven van het campingterrein. De haven ligt aan het Nuldernauw dat te bereiken is via het Veluwemeer. Vaar je door de sluis dan kun je koers zetten richting het Gooimeer, IJmeer, Markermeer en IJsselmeer. De jachthaven heeft 212 plaatsen en ligt naast het terras van restaurant De Jutter. Vanaf je boot kijk je uit over de speeltuin, air-trampoline, het strandvoetbalveld en volleybalnet. Gasten die aanmeren in de jachthaven kunnen gebruik maken van alle faciliteiten op de camping.

Omgeving Camping Het Erkemederestrand

Fietsen

Vanaf de camping fiets je zo de natuur in. Uitgezette fietsroutes van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten brengen je langs bossen, meren, rivieren en natuurgebieden. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Hulkesteinse bos, een bosgebied waar grote grazers vrij rondlopen. Of fiets naar het Horsterwold, een van de grootste loofbossen van Europa. Wie liever niet zo veel fiets kan ook een rondje maken met het pondje. De fiets-voetveer Horsterveer brengt je over het water waardoor je een mooie rondje Nuldernauw kunt fietsen.

Dierenpark Amersfoort

Op ongeveer 25 minuten rijden van de camping ligt Dierenpark Amersfoort. Hier sta je oog in oog met apen, olifanten, giraffen en nog veel meer wilde dieren. Daarnaast heeft het park een grote speeltuin voor jong en oud en een dinosaurus-park. De dierenverzorgers vertellen graag over de verschillende dieren en hoe zij in het wild leven. Het is zelfs mogelijk om een rondleiding te krijgen achter de schermen. De opbrengt van die rondleiding gaat naar het Wereld Natuur Fonds.

Dolfijnen

In Harderwijk ligt het Dolfinarium, het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Geniet van spannende watershows met dolfijnen, zeehonden en walrussen. Iedere dag zijn er andere voorstellingen, dus bekijk het schema van te voren zodat je op tijd bent. Voor echte dolfijnliefhebbers is het zelfs mogelijk om zelf het zwembad in te gaan en de dolfijnen van dichtbij te leren kennen.

Omgeving

Camping Erkemederstrand is een fijne familiecamping waar genoeg valt te beleven. Maar ook buiten de camping is er veel te doen. Van een bezoek aan het gezellige vissersdorp Spakenburg of een dagje dierenpark Amersfoort tot een middagje natuur in bosgebied Horsterwold: elke dag wacht een bijzondere plek!

In klederdracht in Spakenburg

Camping Erkemederstrand ligt op 20 minuten rijden van het charmante vissersdorp Spakenburg. In de oude haven zie je duidelijk het historische Spakenburg terug. Elke zaterdag is er een gezellige weekmarkt waar je natuurlijk een lokaal visje proeft. Een absolute aanrader is het Klederdracht- en Visserijmuseum. Hier bewonder je de historie van de lokale klederdracht in de vorm van een omvangrijke poppententoonstelling. Het museum organiseert ook klederdrachtshows en de kinderen kunnen volledig in stijl op de foto.

Ontdek het Horsterwold

Op een paar minuten rijden van de camping ligt het Horsterwold. Dit is een van de grootste loofbossen in Europa en een heerlijke plek om te genieten van de stilte. De bosrijke omgeving is het leefgebied van een overvloed aan reeën, damherten, wilde paarden en vogels. Actieve vakantiegangers maken hier een fietstocht of ontdekken de prachtige natuur per kano. Leuk voor het hele gezin is een safaritocht per ecokar terwijl je onderweg steeds nieuwe planten, bomen, dieren en paddenstoelen ziet.

Camping Erkemederstrand als uitvalsbasis

De camping ligt in het centrum van ons land. Op minder dan 20 minuten rijden ligt dierenpark Amersfoort. Het dierenpark telt 150 verschillende diersoorten die je in je eigen tempo ontdekt. Durfallen verkennen het park via een klim- en klauterparcours dat je langs verschillende apen, vogels en reptielen brengt, maar ook langs giraffes, leeuwen, tijgers en olifanten. Het park is bovendien één groot speelparadijs met tal van glijbanen, schommels en zandbakken. Ouders ontspannen zich in het zonnetje aan een van de picknicktafels terwijl de kids hun overtollige energie kwijtraken.

Lees meer over Flevoland

Naar accommodaties